• Imprimeix

11 poblacions acullen una nova edició d'Un dia de Festa, programa itinerant de cinema infantil en català

Torna
Divendres, 11 de gener de 2019
  • La iniciativa té com a objectiu revitalitzar les sales cinematogràfiques i el cinema en català mitjançant projeccions que inclouen música, màgia, titelles i jocs
Un dia de festa

Un dia de festa

La tercera edició d’Un dia de Festa, el programa itinerant de cinema familiar, música, teatre i activitats en català, es durà a terme a 11 poblacions de Catalunya, des del 12 de gener fins al 13 d’abril. Aquesta és una activitat organitzada per la distribuïdora Pack Màgic que té el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i de l’Obra Social “la Caixa”.
 
L’objectiu d’aquesta acció és revitalitzar les sales cinematogràfiques i el cinema en català a partir de l’experiència col·lectiva d’assistir al cinema com a activitat familiar. Es tracta de combinar una selecció de projeccions cinematogràfiques amb animació a fora i dins de la sala per tal que els infants puguin gaudir d’una experiència en la qual la música, màgia, titelles i els  jocs també hi són presents. La segona edició d’Un dia de festa es va dur a terme a 11 localitats i es va tancar  amb un balanç de 1.892 espectadors, i una mitjana de 158 per sessió.
 
En aquesta edició l’activitat comença el dia 12 de gener, a les 17 hores, al Zumzeig de Barcelona. A partir d’aquesta data s’oferiran diferents sessions al Cine Alhambra de la Garriga; La Patronat de Sant Quirze del Vallès; el Cinema del Centre Parroquial d’Argentona; els Cinemes Ribes de Sant Pere de Ribes; JCA Cinemes Lleida d’Alpicat; el Cine Baix de Sant Feliu de Llobregat; el Cine Majèstic de Tàrrega; el JCA cinemes Tarragona de Valls; els Cinemes Truffaut de Girona; el Cinema Edison de Granollers i els Cinemes Girona de Barcelona.
 
Els films que es projecten són Tipitips: Qui sagna?, de Jessica Laurén (Suècia, 2011); La Unicorn, de Rémi Durin (França, 2017); L’estiu i la tardor al regne d’Escampeta, de Pierre-Luc Granjon i Pascal Le Nôtre (França, 2008); i One, two, tree, de Yulia Aronova (França/Suïssa, 2015).
 
Pack Màgic ofereix una línia de pel·lícules infantils, adreçades a nens i nenes d’entre 2 i 12 anys, en versió doblada en català i amb subtítols per tal de fomentar la lectura entre els espectadors més petits, així com per a fer-les accessibles a infants amb dificultats auditives. Pack Màgic també apropa el cinema a casa ja que les darreres estrenes, doblades en català amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística, estan disponibles a la plataforma en línia Filmincat i en DVD.
 
Trobareu informació actualitzada sobre cinema en català al Portal de cinema en català, al Facebook de cinema en català i al compte de Twitter@cat_cine.