Teatre medieval
  • Imprimeix

Any Josep Romeu

Cent anys del naixement de Josep Romeu i Figueras

Logotip Any Romeu

Logotip de l'Any Josep Romeu

Des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya es volen aprofitar les commemoracions i aniversaris per a posar en valor i reivindicar figures de la nostra Història, que per la circumstància que sigui, no han tingut el reconeixement que mereixien.

En aquest cas, es tracta del crític literari, poeta i també dinamitzador o emprenedor cultural, Josep Romeu i Figueras, figura cabdal en l’estudi de la poesia catalana del segle XX, i també en els estudis de diferents expressions de caire popular, com el cançoner o el teatre popular. Enguany fa cent anys del seu naixement a Òdena.

Els actes commemoratius del Centenari Josep Romeu s’han estructurat en dos grans blocs:

  • Un Cicle de Teatre Medieval amb diverses seus: Cervera, Verges, Girona, la Seu d’Urgell, Berga, Esterri d’Àneu, la Selva del Camp, l’Abadia de Montserrat, Igualada, Rubí i Barcelona.
  • Activitats commemoratives, entre les quals en destaquem dues exposicions, l’edició del llibre Representacions de teatre medieval i renaixentista (Barcelona, Sala del Tinell, 1961 – 1969) de Josep Romeu, i també diverses conferències sobre el personatge i alguns recitals de la seva poesia.

En aquest web trobareu informació sobre Josep Romeu i Figueras. Des de la seva biografia, els llibres que va publicar i la seva relació amb el fotògraf Pau Barceló, fins a diverses galeries d'imatges relacionades amb la seva persona i les diferents edicions del Cicle de Teatre medieval que es va celebrar durant nou anys, del 1961 al 1969, al Saló del Tinell a Barcelona.

També hem volgut fer un recull de les diverses activitats que s'han organtizat al voltant de la celebració del centenari del seu naixement.

 

 

 

 

 

 

Imatge de capçalera: part de la coberta d'un dels programes de mà dels cicles de teatre medieval. Il·lustració de Francesc Albors.