Teatre medieval
  • Imprimeix

Treballs publicats

Els més de 150 treballs publicats al llarg de mig segle sobre poesia, teatre i altres gèneres, fan de Josep Romeu un clàssic entre els estudiosos de la literatura catalana. Dins d'aquesta tasca cal destacar les seves contribucions a la lectura dels poetes catalans del segle XX, amb llibres com Sobre Maragall, Foix i altres poetes (1984) o Guia de lectura de Sol i de dol, de J. V. Foix (1985). Igualment important és la seva dedicació a aspectes culturals i literaris de caire popular, com la poesia tradicional o el cançoner, de vegades relacionada amb una altra de les seves passions, la musicologia.

La Biblioteca Central d'Igualada és dipositària del Fons Josep Romeu i Figueras, que conté tot l'arxiu personal i la seva biblioteca particular. D'altra banda també es pot consultar el catàleg de les Biblioteques especialitzades de la Generalitat (BEG) per saber on es poden consultar les publicacions relacionades amb Josep Romeu, tant les que són obra seva com d'altres en les quals hi va col·laborar. La biblioteca que concentra una quantitat més gran de volums és el Centre de Documentació de Cultura Popular del Departament de Cultura.

Destaquem

Biblioteca Central d'Igualada

Fons Josep Romeu i Figueras

Centre de Documentació de Cultura Popular

Cerca de publicacions relacionades amb Josep Romeu i Figueras disponibles al Centre de Documentació

Obres publicades per Josep Romeu

Enllaç a la pàgina de la Institució de les Lletres Catalanes.

Imatge de capçalera: part de la coberta d'un dels programes de mà dels cicles de teatre medieval. Il·lustració de Francesc Albors.