• Imprimeix

Lletres al Parlament

 

Quan

Data20.04.2018 - 20.04.2018

Hora11 h

Afegeix al calendari de Google
parlament

Una lectura viva de textos de Montserrat Abelló, Maria Aurèlia Capmany, Carles Fages de Climent, Maria Mercè Marçal, Joanot Martorell, Raimon Panikkar i Manuel de Pedrolo serà l’acte principal de Lletres al Parlament que enguany es farà el 20 d’abril a les 11 del matí al Parlament de Catalunya. La selecció dels autors s’ha fet segons les diferents commemoracions oficials que se celebren enguany: Any Abelló, Any Maria Aurèlia Capmany, Any Fages de Climent, Any Martorell, Any Panikkar i Any Pedrolo apart del vintè aniversari de la mort de Maria Mercè Marçal.

Lletres al Parlament és un acte d’homenatge a les Lletres Catalanes que la Institució de les Lletres Catalanes i el Parlament de Catalunya organitzen cada any al voltant de la diada de Sant Jordi. Enguany la situació d’excepcionalitat política ha fet que fins al darrer moment no haguem pogut concretar-ne la celebració però tot i la proximitat de la data volem fer l’esforç perquè entenem que més que mai necessitem actes de reafirmació de la nostra cultura i la nostra literatura.

L’any 2005, dins dels actes per l’Any del Llibre i la Lectura que va organitzar la ILC es va fer la primera de les lectures al Parlament que, des de llavors s’organitza cada any per commemorar el centenari de la publicació d’alguna obra o del naixement d’algun autor cabdal de la literatura catalana. En aquella ocasió es van llegir fragments de Solitud de Caterina Albert.

Des de llavors s’han llegit textos de Joan Maragall (2006), Santiago Rusiñol (2007), Mercè Rodoreda (2008), Miquel de Palol i Joan Alcover (2009), Josep M. Folch i Torres (2010), Eugeni d’Ors (2011), Josep Pous i Pagès (2012), Salvador Espriu (2013), Joan Vinyoli (2014), Ramon Muntaner (2015), Ramon Llull (2016) i Aurora Bertrana (2017).

On

Parlament de Catalunya

Parc de la Ciutadella, s/n

Barcelona