• Imprimeix

Presentació de l’Any Montserrat Abelló

La roda de premsa de presentació de l’Any Montserrat Abelló i l’acte institucional d’obertura de la commemoració tindran lloc el primer de febrer de 2018, coincidint amb la data del centenari del naixement de la poeta i traductora.

29/01/2018 16:01
Montserrat Abelló

Montserrat Abelló | © Fiona Morrison

La presentació de l’Any Montserrat Abelló tindrà lloc el primer de febrer a la Sala Caritat de la Biblioteca de Catalunya i comptarà amb la participació de la directora de la Biblioteca Nacional de Catalunya Eugènia Serra, de la comissària de l’Any Laura Borràs, així com també amb la presència dels fills de l’escriptora, i de Cèsar Grijalvo, cap del Gabinet Tècnic del departament de la Presidència i secretari de la Comissió de Commemoracions. Durant la roda de premsa es presentarà el logotip d’aquesta efemèride, la nova pàgina web, el compte de Twitter i els continguts principals de l’Any.

L’acte d’obertura institucional de l’Any Montserrat Abelló se celebrarà el mateix primer de febrer, a la tarda, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona, presidit per l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i la secretària general del departament de Cultura de la Generalitat, M. Dolors Portús. A l’acte, hi assistiran els fills de Montserrat Abelló i altres familiars. Hi intervindran la comissària de l’Any, Laura Borràs, i la professora de la Universitat Rovira i Virgili, Montserrat Palau, que farà una glossa de la poeta. Clourà l’acte l’actuació musical de Mirna Vilasís i Xavi Múrcia que interpretaran poemes de Montserrat Abelló del seu disc Espero meravelles.