• Imprimeix

Barcelona i Girona centraran els actes de l’Any Olga Sacharoff

03/07/2017 13:07
Pique-nique. Quadre d'Olga Sacharoff

Pique-nique. Museu Municipal Tossa de Mar, Tossa de Mar

Barcelona va ser el lloc de residència d’Olga Sacharoff des de 1940 fins a la seva mort l’any 1967, tot i que ja hi havia passat temporades anteriorment. Per aquest motiu, moltes de les activitats previstes durant la commemoració es portaran a terme a la capital catalana, on destaca de manera especial el barri del Putxet.

Així, està prevista la col·locació d’una placa a la casa on va viure i que va ser centre de reunió d’intel·lectuals i artistes de l’època. També hi ha programades exposicions i xerrades a l’Espai Putxet i a l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja, un cicle de conferències a la Universitat de Barcelona o un acte rememoratiu al Museu de Montserrat, entre d’altres activitats.

El Museu d’Art de Girona, per la seva banda, acollirà l’exposició central de la commemoració, que reunirà pintures, dibuixos, objectes i documents de l’artista en un recorregut al llarg de la seva vida. Cal recordar que Sacharoff va passar molts estius a la localitat de Tossa de Mar, on va exposar i va participar en la seva vida social i cultural.

El 25 de novembre s’inaugurarà una gran exposició d’Olga Sacharoff al Museu d’Art de Girona