• Imprimeix

Crònica de la conferència de l’Any Sacharoff al Museu de Montserrat

Nota del Museu de Montserrat sobre la conferència i la participació del museu a l'exposició central de l'Any Sacharoff.

27/11/2017 13:11
Imatge exposició Museu d'Art de Girona

Conferència de l’Any Sacharoff al Museu de Montserrat

El dissabte 18 de novembre una quarantena de persones van assistir a la magnífica conferència d’Elina Norandi, comissària de l’Any Sacharoff, que ens va endinsar en la vida i l’obra de l’artista Olga Sacharoff, en el cinquantenari de la seva mort. Des dels orígens a París fins a establir-se amb el seu marit a Barcelona, Norandi va destacar l’espiritualitat de la Sacharoff que traspua en el tractament de la natura. Influenciada pel cubisme i el primitivisme, Norandi va subratllar la gran formació i qualitat de la pintora, que va saber generar un estil propi i molt personal sota una aparença d’innocència.

IMG_4659 copia

Sacharoff va usar la ironia i l’humor com a crítica social; va pintar sèries de gran qualitat, de sardanes, d’aquaris, de flors amb el paisatge del Putxet i Barcelona... i en l’època de maduresa va pintar també molts retrats. A la sala, el públic assistent, va tenir l'oportunitat de contemplar dues obres d'Olga Sacharoff que habitualment no es troben exposades al públic: Vora el riu i Homenatge a la Marededéu de Montserrat.

IMG_4687 copia

Com a punt central de l’any dedicat a Olga Sacharoff, el Museu d’Art de Girona, que pilota la commemoració, ha organitzat una exposició que ha reeixit a aplegar una seixantena d’olis i dibuixos originals que es completen amb fotografies i documentació que permeten resseguir l’itinerari artístic d’Olga i recrear el ric i variat ambient artístic en què es movia. El Museu de Montserrat ha prestat dues pintures que fan pendant de l’època en què exposava a la Galeria Syra: Barreteria i Floristeria, ambdues procedents de la donació Pere Sensat.

El dissabte 18 el Museu de Montserrat va organitzar la conferència "Olga Sacharoff: una pintora russa de París a Barcelona".