Un casament - Olga Sacharoff
  • Imprimeix

Any Olga Sacharoff

El 2017 es compleixen cinquanta anys de la mort a Barcelona de la pintora Olga Sacharoff, nascuda a Geòrgia però fortament arrelada a Catalunya. El Govern de la Generalitat va acordar declarar l’efemèride com a commemoració oficial d’aquest any.

Olga Sacharoff va néixer a Tbilisi (Geòrgia), on va estudiar Belles Arts, però aviat es va traslladar a París, al barri de Montparnasse, on va exposar la seva obra als principals salons d’avantguarda. Amb motiu de les dues guerres mundials, fa estades a Tossa de Mar, punt de trobada de molts artistes d’avantguarda, i a Barcelona, on s’instal·la definitivament l’any 1940.

Va utilitzar tota mena de tècniques, oli, aquarel·la, pastel, collage o aiguafort, i diversos gèneres i temàtiques com bodegons, paisatges, quadres de flors, escenes quotidianes i retrats. També va il·lustrar obres literàries, com el llibre de Clementina Arderiu Sempre i ara.

L’any 1953 es va fer una exposició antològica de la seva obra a Barcelona. També va exposar a París, Londres, Nova York, Roma, i Florència. Tres anys abans de morir va rebre la Medalla d’Or de Barcelona.

logo

 

 

Organitza

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Museu d'Art de Girona
Museu Nacional d’Art de Catalunya

 

Col·labora

 

Universitat de Barcelona
Ajuntament de Barceona. Districte de Sarrià-Sant Gervasi
Escola Llotja