• Imprimeix

Exposició "Jo sóc el meu propi experiment"

Aquesta exposició, que va obrir el centenari a la Fundació Palau arriba ara a Barcelona. La mostra convida a creadors de diferents àmbits a interpretar alguns dels poemes més destacats de Palau i Fabre

 

Quan

Data30.11.2017 - 02.04.2018

Afegeix al calendari de Google
Jo sóc el meu propi experiment

Poemes de l’Alquimista, publicat per primer cop clandestinament el 1952, és una de les obres més importants de Josep Palau i Fabre i un dels llibres de poesia en català més coneguts i reeditats.

Palau no es limita a escriure i publicar els seus versos: investiga, experimenta amb diferents formes i referents poètics. A l’hora d’editar el volum, juntament amb els poemes, incorpora una reflexió sobre el tema, la forma i el motiu d’algunes dels textos. Poemes de l’Alquimista és al mateix
temps creació i reflexió, poesia i assaig. D’aquesta manera Palau connecta amb una de les línies més fecundes de la creació contemporània.


L’exposició proposa una nova manera d’apropar-se a la poesia, a la poesia de Josep Palau i Fabre i als Poemes de l’Alquimista, mitjançant un plantejament innovador. El problema de la identitat, el sentiment de ser sempre estranger, l’instint que ens condueix a una identitat humana compartida, el valor de la tradició com a matèria primera de les creacions contemporànies.


Entre els col·laboradors hi ha els artistes Ignasi Aballí i Enric Farrés, l’animadora Laura Ginés, l’escriptor Sergi Pons Codina, la videoartista Maria Padrós, l’il·lustrador Arnal Ballester, el realitzador Morrosko Vila-San-Juan, els dissenyadors America Sanchez i Albert Planas, i els arquitectes Llamazares-Pomés.


Llamazares-Pomés han pensat un sistema de cubs: cada cub desplega visualment i instal·lativament un poema. L’espectador viu el pas de la poesia de Rimbaud a la de Palau i Fabre a través de les variacions plàstiques d’Ignasi Aballí del poema L’aventura. Laura Ginés ha treballat en una animació la descomposició del poema que fa Palau i Fabre a El poema (la música, les paraules, l’argument), inspirada en la Història d’un soldat d’Stravinski. Maria Padrós ha treballat en vídeo el poema Peix: la solitud, a incomunicació, la sordesa.

JO-SOC-EL-MEU-PROPI-EXPERIMENT-Banner-358x241-Sense-Títol
El catàleg és una edició de deu Poemes de l’Alquimista, il·lustrats per Arnal Ballester, en un llibre-objecte.

El director general de Difusió, Ignasi Genovès, inaugurarà l’exposició el 29 de novembre, a les 19 hores. També hi intervindran el president de la Fundació Palau, Joan Noves; la directora de la Fundació, Maria Choya, i el comissari Julià Guillamon.

Horaris

Consultar horaris específics a https://www.fundaciopalau.cat/contacte/

Organitza

Fundació Palau i Departament de Cultura. Institució de les Lletres Catalanes

On

Palau Robert. Barcelona

Pg. de Gràcia, 107

Telèfon 93 7913593

Pàgina web