• Imprimeix

Exposició "Jo sóc el meu propi experiment" a Girona

Aquesta exposició, que va obrir el centenari a la Fundació Palau arriba ara a Girona. La mostra convida a creadors de diferents àmbits a interpretar alguns dels poemes més destacats de Palau i Fabre

 

Quan

Data13.04.2018 - 02.06.2018

Afegeix al calendari de Google
expo Palau i Fabre a Girona

Poemes de l’Alquimista, publicat per primer cop clandestinament el 1952, és una de les obres més importants de Josep Palau i Fabre i un dels llibres de poesia en català més coneguts i reeditats.

Palau no es limita a escriure i publicar els seus versos: investiga, experimenta amb diferents formes i referents poètics. A l’hora d’editar el volum, juntament amb els poemes, incorpora una reflexió sobre el tema, la forma i el motiu d’algunes dels textos. Poemes de l’Alquimista és al mateix
temps creació i reflexió, poesia i assaig. D’aquesta manera Palau connecta amb una de les línies més fecundes de la creació contemporània.

Si et vas perdre l’exposició a la Fundació Palau o al Palau Robert de Barcelona ara tens una altre oportunitat per poder visitar-la a l’Espai Santa Caterina de Girona.


L’exposició proposa una nova manera d’apropar-se a la poesia, a la poesia de Josep Palau i Fabre i als Poemes de l’Alquimista, mitjançant un plantejament innovador. El problema de la identitat, el sentiment de ser sempre estranger, l’instint que ens condueix a una identitat humana compartida, el valor de la tradició com a matèria primera de les creacions contemporànies.


Entre els col·laboradors hi ha els artistes Ignasi Aballí i Enric Farrés, l’animadora Laura Ginés, l’escriptor Sergi Pons Codina, la videoartista Maria Padrós, l’il·lustrador Arnal Ballester, el realitzador Morrosko Vila-San-Juan, els dissenyadors America Sanchez i Albert Planas, i els arquitectes Llamazares-Pomés.


Llamazares-Pomés han pensat un sistema de cubs: cada cub desplega visualment i instal·lativament un poema. L’espectador viu el pas de la poesia de Rimbaud a la de Palau i Fabre a través de les variacions plàstiques d’Ignasi Aballí del poema L’aventura. Laura Ginés ha treballat en una animació la descomposició del poema que fa Palau i Fabre a El poema (la música, les paraules, l’argument), inspirada en la Història d’un soldat d’Stravinski. Maria Padrós ha treballat en vídeo el poema Peix: la solitud, a incomunicació, la sordesa.

JO-SOC-EL-MEU-PROPI-EXPERIMENT-Banner-358x241-Sense-Títol
El catàleg és una edició de deu Poemes de l’Alquimista, il·lustrats per Arnal Ballester, en un llibre-objecte.

 

Horaris

Consultar horaris específics a https://www.fundaciopalau.cat/contacte/

Organitza

Fundació Palau i Departament de Presidència

On

Espai Santa Caterina. Seu Generalitat de Catalunya a Girona

Passatge d'Aristides Maillol, s/n

Girona

Pàgina web