• Imprimeix

Imatge institucional

Miquel Barceló i Josep Palau i Fabre. La imatge de Miquel Barceló per a l’Any Palau i Fabre

logo Any Palau i Fabre

Miquel Barceló (Felanitx, 1957), juntament amb Perejaume, és un dels artistes contemporanis que més valorà Josep Palau i Fabre. Algunes de les seves obres formen part de la col·lecció de la Fundació Palau i fou un dels artistes que l’autor dels Poemes de l’Alquimista convidà a exposar. Malauradament, la invitació de Palau a Barceló no es pogué materialitzar en vida del poeta.

El 24 de febrer del 2005 Josep Palau i Fabre va ser investit “Doctor Honoris Causa” per la Universitat de les Illes Balears. El poeta viatjà a Mallorca per rebre la distinció i aprofità l’ocasió per visitar Miquel Barceló. D’aquella trobada sorgí una relació d’amistat i d’admiració entre el pintor i l’escriptor. Poc després, Miquel Barceló regalà i dedicà a Palau el dibuix original d’un dels estudis per a la seva edició il·lustrada de la Divina Comèdia de Dant, publicada per Galàxia Gutenberg.

És per això que hem proposat a Miquel Barceló, bon amic i lector de poetes, de realitzar la imatge per al logotip de l’Any Palau i Fabre. I, també, li hem proposat de pensar un projecte expositiu per a realitzar a la Fundació Palau al llarg del 2018. Miquel Barceló ha cedit amb generositat la imatge d’un nou dibuix original per a la creació del logotip de l’Any Palau i Fabre i també ha realitzat un cartell original per al concert recital de Maria del Mar Bonet i Biel Mesquida, dedicat a Bartomeu Rosselló-Pòrcel i a Josep Palau i Fabre, que obrirà, el dia 22 d’abril del 2017, els actes de la commemoració del centenari a Caldes d’Estrac.