• Imprimeix

Patrimoni museístic

A Catalunya hi ha 113 museus registrats amb 114 extensions i 397 col·leccions obertes al públic, que sumen un total de 624 equipaments museístics al país.

La temàtica dels museus catalans és molt diversa. N’hi ha d’art, d’arqueologia, d’etnologia, de ciència i tècnica, de biogràfics, de ciències naturals... Tots aquests equipaments conserven i difonen el nostre patrimoni moble amb més de 6,5 milions d’objectes.

El sistema museístic català l’encapçalen els museus nacionals que mostren una visió global de Catalunya en els diferents àmbits culturals i que estenen el seu servei a tot el país. Actualment tenen aquesta categoria el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

El sistema de museus de Catalunya s’articula a través de les xarxes nacionals de museus amb la finalitat de fomentar la cooperació entre els diferents centres museístics que comparteixen un mateix àmbit temàtic (xarxes temàtiques de museus) o territorial (xarxes territorials de museus).

Galeria d'imatges

S'han trobat 10 resultats.

Autor:  Data de publicació:  Mida:  Utilització de les imatges i vídeos Avís: Es poden utilitzar les imatges i vídeos que estiguin subjectes a una llicència que així ho permeti (per exemple llicències Creative Commons). En cas de dubte, cal consultar l'organisme que apareix com a autor. Comparteix a: /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_twitter.png /web/resources/fwkResponsives/common/img/playIcon.png /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_facebook.png
Museu del Cau Ferrat
Museu del Disseny
Museu del Ferrocarril de Catalunya
Museu del Cinema
Museu de la Pesca
Museu de l'Empordà
Museu Diocesà d'Urgell
Ecomuseu de les Valls d'Àneu
Fundació Joan Miró
Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

#SabiesQue

... ja fa 4 dècades que se celebra el Dia Internacional dels Museus?

La celebració del DIM el 18 de maig és una iniciativa de l’ICOM (Consell Internacional de Museus) que va nèixer l’any 1977. Enguany se celebra la 41a edició. Més informació al web de l'ICOM.

 

... quin és l’orígen de la Nit dels Museus?

La primera nit llarga dels museus va tenir lloc a Berlín l’any 1997 (Lange Nacht der Museen), on una vintena d’institucions van obrir les seves portes fins passada la mitjanit amb un seguit d’activitats. Posteriorment aquest esdeveniment va ser adoptat a nivell europeu com la Nit Europea dels Museus, que enguany celebra la 14a edició.

 

... els centres museístics catalans organitzen més de 5.000 activitats anuals?

En concret l’any 2016 els museus i les col·leccions de Catalunya van organitzar 5.058 activitats diferents, de les quals es van realitzar més de 42.000 sessions, amb la participació de 3,5 milions d’usuaris.

 

Per saber-ne més