casa-ametller
  • Imprimeix

Exposició "Puig i Cadafalch, Masó i els Banys de Girona"

L’Any Puig i Cadafalch es commemora a Girona amb una exposició dedicada als Banys Àrabs. Gràcies a l’actuació decidida de la Diputació de Girona que el 1928 va adquirir acordar la segregació i restauració del monument, aquest s’ha conservat com l’exemple més íntegre i genuí dels banys medievals a Catalunya.

 

Quan

Data19.12.2017 - 31.03.2018

HoraConsultar el web de la Casa Masó

Afegeix al calendari de Google
Banys Àrabs Girona

L’exposició, comissariada per Rosa Maria Gil Tort, inclou gravats, restes arqueològiques, ceràmica, fotografies, dibuixos, plànols i altres documents que per primera vegada il·lustren amb detall la història de la recuperació d’aquest edifici, i permet veure com des del primer moment ja es va convertir en una icona de Girona.

La restauració dels Banys de Girona va ser promoguda per Josep Puig i Cadafalch i duta a terme per Rafael Masó, dos arquitectes apassionats per la recuperació del patrimoni històric català. Amagats des del segle XVII a l’interior d’un convent, els banys ja havien despertat l’atenció de viatgers i estudiosos fins que, a partir de 1914, l’estudi que en va fer Puig i Cadafalch va confirmar el seu origen i va impulsar-ne la recuperació, que va anar a càrrec de Rafael Masó, Jeroni Martorell i Emili Blanch.

La mostra, que s'inaugurarà el dia 19 a les 19h, es complementa amb la celebració d’una jornada que comptarà amb la participació dels principals estudiosos del monument.

 

On

Casa Masó. Girona

C. Ballesteries, 29

Telèfon 972 413989

Correu electrònic

Pàgina web