casa-ametller
  • Imprimeix

Congrés Puig i Cadafalch. Arquitecte de Catalunya

El Congrés Puig i Cadafalch neix amb la voluntat de presentar a la comunitat acadèmica i cultural la figura de Puig i Cadafalch en tota la seva magnitud, difonent la seva labor en l’àmbit de l’arquitectura i l’urbanisme, però també en el de la política, la història de l’art i l’arqueologia.   El congrés es desenvoluparà en dues seus, a Barcelona i a Mataró. La sessió de Mataró anirà acompanyada d’una visita als principals elements patrimonials de l’arquitecte.

 

Quan

Data18.10.2017 - 21.10.2017

Afegeix al calendari de Google
Congrés Puig i Cadafalch. Arquitecte de Catalunya

Puig i Cadafalch és un dels personatges més universals de la historiografia catalana. D’una gran complexitat i riquesa, la seva figura ha transcendit l’àmbit local per a projectar-se a nivell internacional. El seu paper com a un dels arquitectes més rellevants del Modernisme català, el seu protagonisme en la història i en la política nacionals i la seva labor com a estudiós de la història de l’art medieval i de l’arqueologia, han fet de Puig i Cadafalch una figura d’una gran importància ne la construcció del pensament modern.


Mataró vol esdevenir un espai de trobada entre experts i estudiosos de l’obra, del pensament i de l’entorn històric, polític i cultural de Puig i Cadafalch. El congrés vol arribar, al mateix temps, a totes aquelles persones interessades en aprofundir en la seva figura i en conèixer la seva
experiència creativa, teòrica i vital.

Amb la voluntat d’establir ponts entre l’estudi del passat i la projecció cap al futur, el congrés vol donar espai a les investigacions, estudis i projectes que partint de l’obra de Puig i Cafafalch mostrin l’aplicació pràctica i la vigència en el segle XXI de les seves teories i projectes.

 

CALENDARI

30/05/2017. Data límit per a l’enviament de resums.

Els interessats en presentar una comunicació hauran d’enviar, abans del 30 de maig de 2017 el títol i resum (màx. 2000 caràcters), acompanyats de les seves dades (nom complet, adscripció acadèmica de l’autor i breu CV, e-mail i número de telèfon) al correu electrònic del congrés, especificant la mesa en la que es vol participar. Les comunicacions es podran presentar en català, castellà, francès o anglès.

 

30/07/2017. Comunicació d’acceptació

Abans del 15 de juliol de 2017, es comunicarà als autors si les seves propostes de comunicació han estat acceptades.

El procediment de selecció d’originals s’ajusta als criteris específics del camp 10 de la CNEAI per als sexennis d’investigació, en el que s’indica que l’admissió dels treballs publicats a les actes de congressos han de respondre a criteris de qualitat equiparables als exigits per les revistes científiques.

 

30/09/2017. Data límit per l’enviament de les comunicacions definitives

Els textos definitius s’hauran d’entregar per via telemàtica (al correu electrònic del congrés) abans del 30 de setembre de 2017 i seran sotmesos a una nova revisió del Comitè Científic del congrés. Cal destacar que l’acceptació del resum no garanteix la publicació del treball a les actes del congrés.

 

 

BEQUES

 

Per tal de promoure la participació de joves investigadors d’arreu del món, el congrés oferirà 5 beques de 100€ per a doctorands i doctorats recents (darrers cinc anys) de fora de les universitats de l’àmbit catalano-parlant.

Recordem que els estudiants d’àmbit catalano-parlant poden sol·licitar els Ajuts DRAC-Formació avançada de la Xarxa Vives per un import de 420€. La data límit per presentar les sol·licituds és el 15 de setembre de 2017. Més informació a http://www.vives.org/serveis/ajuts-drac-a-la-mobilitat-a-la-regio-vives/drac-formacio-avancada.

 

 

 

Secretaria:

Míriam Soriano, miriamsoriano@ub.edu; congrespic@gmail.com

 

Comitè científic:

Albert Balcells, Institut d’Estudis Catalans, Universitat Autònoma de Barcelona

Mireia Freixa, Universitat de Barcelona, Reial Acadèmia Catalana de Sant Jordi

Ramon Graus, Universitat Politècnica de Catalunya

Manuel Guardia, Universitat Politècnica de Catalunya

Lucila Mallart, University of Nottingham, Regne Unit

Joan Molet, Universitat de Barcelona

Olivier Poisson, Direction générale des Patrimoines, Ministère de la Culture, França

Eduard Riu-Barrera, Servei de Patrimoni Arquitectònic, Generalitat de Catalunya

Judith C. Rohrer, Emory University emerita, EUA

Teresa-M. Sala, Universitat de Barcelona

Presidència, Xavier Barral i Altet, Institut d’Estudis Catalans, Universitats de Rennes i de Venècia, Bibliotheca Hertziana-Max Planck Institut, Roma

On

Diverses localitats