casa-ametller
  • Imprimeix

Exposició "Josep Puig i Cadafalch: visió, identitats, cosmopolitisme"

 

Quan

Data17.10.2017 - 01.04.2018

Afegeix al calendari de Google

Observacions

La inauguració de l'exposició tindrà lloc el dimarts 17 d’octubre a les 19:30 h.

Josep Puig i Cadafalch: visió, identitats, cosmopolitisme

En el marc de la celebració del 150 aniversari del naixement de Josep Puig i Cadafalch (Mataró, 1867- Barcelona, 1956) i del centenari del seu nomenament com a president de la Mancomunitat de Catalunya, s’inaugura l’exposició Josep Puig i Cadafalch. Visió, identitats, cosmopolitisme a Can Serra – Museu de Mataró.

Comissariada per Lucila Mallart, l’objectiu d’aquesta exposició és oferir una visió interdisciplinària de l’obra de Josep Puig i Cadafalch. Conegut principalment com a arquitecte modernista, va ser en realitat molt més que això: polític, historiador, arqueòleg, urbanista, dissenyador d’exposicions... un home de lletres, en definitiva, que, amb diversos llenguatges, va contribuir a un únic i mateix projecte: la construcció de la Catalunya contemporània.

En aquesta exposició es presenten diversos materials, molts dels quals inèdits, que il·luminen tres aspectes principals de l’obra de Puig. D’una banda, el paper que van tenir l’ordre, la salubritat i la visualitat en la seva concepció de ciutat, reordenant alhora el subsòl i la superfície dels teixits urbans. Seguidament, s’explora el rol de les identitats polítiques i culturals en la seva tasca com a investigador i com a arquitecte, fixant-se especialment en la seva etapa modernista i en el seu interès per les tradicions arquitectòniques ibèriques. I, finalment, es mostra el vessant internacional de la seva trajectòria, amb una atenció especial a la seva obra com a historiador de l’art, tot dibuixant el perfil d’un intel·lectual eminentment cosmopolita amb relacions a tots els racons d’Europa i als Estats Units.

En la trajectòria de Puig, Mataró i Argentona hi apareixen alhora com a punts d’inici i de retorn: són els espais on l’arquitecte va començar a projectar noves formes i nous significats per a la ciutat; on va explorar el passat i el present de les iconografies arquitectòniques de la península ibèrica i de més enllà; i on va rebre, en la seva maduresa com a investigador, les notícies de joves acadèmics de tot el món.

Més informació

Fulletó de l'exposició  [PDF, 768,03 KB ]

Organitza

Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

On

Can Serra. Museu de Mataró

El Carreró, 17

08301 Mataró

Telèfon 937 582 401

Correu electrònic

Pàgina web