casa-ametller
  • Imprimeix

Puig i Cadafalch inspira als alumnes de creació digital

29/06/2017 14:06
Prop Voyage 2
Prop Voyage

Imatge de l'interior d'Els Quatre Gats a "Prop Voyage"

L'Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI) és un centre adscrit a la Universitat de Barcelona, que en el marc del grau del Grau de Creació Artística per a Videojocs, ha treballat per l’assignatura d’Art Modern projectes vinculats a l'Any Puig i Cadafalch 2017.

Prop Voyage, la primera de les quatre propostes, ideada i desenvolupada per Adrián de Palma, Dimas Alcalde i Xavier Minguellens, permet fer una visita de 360 graus a la cafeteria Els Quatre Gats o fer un passeig virtual en 3D per algunes de les principals obres de l’arquitecte modernista català. 

The Amazing Adventures of Sir Puig és un videojoc de plataformes de dos nivells en format 2D i estil cartoon que té els carrers de la Barcelona de Josep Puig i Cadafalch com a escenari i la seva trama principal és una suposada rivalitat  de Puig i Cadafalch amb Antoni Gaudí. Els estudiants darrere d'aquesta proposta són Judith Codina, Xavi Guimerà, Paula Martín i Macarena Vizuete.

The Walking Cadafalch, de Carles Maudes, Elisabet Pujolar, Ignasi Cos i Pol Pladellorens, ens ofereix un circuit per una Barcelona decimonònica on els primers models de cotxes es desplacen per carrerons minsament il·luminats en 3D. L'esperit didàctic i la gran interactivitat de l'aplicació són els seus grans atractius.

La quarta aplicació, VR Texts, està pensada per a mòbils i funciona com guia interactiva de Barcelona. Inclou cinc dels emblemàtics edificis de Puig i Cadafalch, i cadascun d’ells presenta una cúpula pròpia amb un escenari envoltant de dissenys de textures de l’arquitecte.

Després de participar al Terres LAB, celebrat a Tortosa el dia 1 de juny, els projectes d’aquests alumnes es presentaran al Congrés Puig i Cadafalch i a un festival de cultura i creació digital, tots dos al mes d’octubre.

 

 

Alumnes del Grau de Creació Artística per a Videojocs de la UB creen aplicacions didàctiques i recreatives en el marc de l’Any Puig i Cadafalch

Enllaços relacionats