• Imprimeix

exposició "Raimon Panikkar, viure l'aventura intercultural

 

Quan

Data05.06.2018 - 21.12.2018

Hora9 h

Afegeix al calendari de Google
expo-avinyo

Amb motiu del centenari del naixement de Raimon Panikkar, l’Espai Avinyó-Llengua i Cultura organitza una exposició centrada en la seva vocació intercultural, plurilingüe i transdisciplinària. Nascut en una família indocatalana de la Barcelona de fa un segle, Panikkar va sentir-se alhora fill d’Orient i d’Occident, va defensar la diversitat cultural i lingüística com una riquesa que cal fomentar, va criticar la tecnocràcia i va demanar una transformació radical de la nostra manera d’entendre el món. Va relacionar-se amb molts dels grans noms de la filosofia, la ciència, la religió i les humanitats, i va desplegar una intensa activitat com a professor i conferenciant que el va portar als cinc continents.

L’exposició consta de 9 lones de grans dimensions i diferents formats, que recullen l'essencial de la vida i el pensament de Panikkar, posant especial èmfasi en temes com la llengua i la interculturalitat.

La mostra està comissariada per Jordi Pigem, doctor en filosofia amb una tesi sobre el pensament de Raimon Panikkar, i dissenyada per Inês Castel-Branco, doctora en arquitectura i editora d'Akiara Books.

L'exposició es podrà visitar al vestíbul de l’Espai Avinyó-Llengua i Cultura (c. Avinyó, 52, Barcelona) entre el 5 de juny i el 21 de desembre de 2018 (de dilluns a divendres, de 9 a 20.30).

Durant el mes de juny, l’audiovisual El testimoni de Raimon Panikkar es projectarà els dimecres a la tarda (17-19.30 h) i els divendres al matí (10-14 h) a les sales annexes a l’exposició. La resta de dies, es podrà veure el vídeo en una pantalla que disposa d’auriculars i que formarà part de l’exposició.

"Cadascú de nosaltres és un microcosmos que reflecteix i influeix sobre el macrocosmos de tota la realitat"

“Me'n vaig anar cristià, em vaig descobrir hindú i torno budista, sense haver deixat mai de ser cristià.”

"L'’esperança no és de futur, sinó de l’invisible, d’una altra dimensió que fa que valgui la pena viure la vida."

Raimon Panikkar

On

Espai Avinyó-Llengua i Cultura

c. Avinyó, 52

Barcelona

Pàgina web