• Imprimeix

Una obra colossal

Raimon Panikkar és autor d’una obra insòlita, imponent i de múltiples vessants, com la serralada himalàica en què Panikkar va realitzar dues llargues peregrinacions. A data d'avui, l'obra de Panikkar consta de vuitanta llibres, escrits originàriament en sis llengües (anglès, italià, alemany, francès, a més del català matern i del castellà que parlava amb el seu pare), editades en més d'una dotzena d'idiomes, adreçades a una munió de qüestions urgents i importants: del diàleg entre les cultures i les religions a la crítica de les desigualtats econòmiques contemporànies, de l’ètica a l’espiritualitat, de la filosofia de la ciència a la filosofia del llenguatge, de la tecnocràcia a l’ecosofia.

L’essencial de la seva obra queda ara recollit en l’Opera Omnia Raimon Panikkar, que s’està publicant en italià des del 2008, en català des del 2009, en francès des del 2012, en anglès des del 2014 i en castellà des del 2015.

 

L’Opera Omnia Raimon Panikkar es publica en els següents idiomes:

 • Italià (Milà, Jaca Book, des del 2008)
 • Català (Barcelona, Fragmenta, des del 2009)
 • Francès (París, Les Éditions du Cerf, des del 2012)
 • Anglès (Maryknoll, New York, Orbis, des del 2014)
 • Castellà (Barcelona, Herder, des del 2015)

Selecció d'obres de Raimon Panikkar en català i castellà, prioritzant les que no han estat incloses (o no amb aquest format) dins l'Opera Omnia Raimon Panikkar.

 

 
Pelegrinatge al Kailasa
Iniciació als veda
Entre Déu i el cosmos
L'esperit de la política
La nova innocència
Llenguatge i identitat: Lexicosofia catalana

 

 • Victorino Pérez Prieto i José Luis Meza Rueda, Diccionario panikkariano (Herder, 2016)
 • Maciej Bielawski, Panikkar: Una biografia (Fragmenta, 2014)
 • Antoni Bassas, El matí amb Raimon Panikkar (Proa, 2010)
 • Victorino Pérez Prieto, Dios, Hombre, Mundo (Herder, 2008)
 • Jordi Pigem, El pensament de Raimon Panikkar: Interdependència, pluralisme, interculturalitat (Institut d'Estudis Catalans, 2007 [Premi Institut d'Estudis Catalans de Filosofia])
 • Ignasi Boada (curador), La filosofia intercultural de Raimon Panikkar, amb textos de Robert Vachon, Francis X. D'Sa, Scott Eastham, Raúl Fornet-Betancourt, Gerard Hall, Agustí Nicolau i Coll, Raimon Panikkar, Jordi Pigem i Joseph Prabhu (Barcelona, Pòrtic, 2004) 

 

Entre les publicacions recents sobre Panikkar en altres llengües, podem destacar:

 • Bielawski, Maciej (2016), Canto di una biblioteca (Lemma Press).
 • Rossi, Achile (2011), Pluralismo e armonia: Introduzione al pensiero di Raimon Panikkar.
 • Nitsche, Bernhard (curador, 2005), Gottesdenken in interreligiosër Perspektive: Raimon Panikkars Trinitätstheologie in der Diskussion (Lembeck/Bonifatius)

En el web del Fons Raimon Panikkar hi ha una àmplia bibliografia multilingüe sobre Raimon Panikkar.

 

 
Una biografia
El matí amb Raimon Panikkar
La filosofia intercultural de Raimon Panikkar

La Fundació Vivarium Raimon Panikar manté una Bibliografia completa amb les diverses edicions de les obres de Panikkar. Inclou edicions en català, castellà, italià, francès, anglès (en editorials de Londres, Nova York, Berkeley, Minneapolis, Kentucky, Delhi, Bangalore i Madras/Chennai), alemany (en editorials d'Alemanya i d'Àustria), xinès (en editorials de Beijing, Nanjing i Chengdu), portuguès (en editorials de Portugal i Brasil), neerlandès, txec, polonès, indonesi i tàmil.

D'altra banda, el Fons Raimon Panikkar de la Universitat de Girona forneix una àmplia bibliografia de i sobre Panikkar en diverses llengües.

 
Invisible Harmony
Invisible Harmony
Invisible Harmony
Paz entre as Religiões
 
Le silence du Bouddha
Gottes Schweigen
Het zwijen van de Boeddha
El silencio del Buddha
 
Das Abenteur Wirklichkeit
Intuição cosmoteândrica
The Cosmotheandric Experience
La pienezza dell'uomo
Ex-libris

El 28 d'abril de 2008, en el transcurs de l'acte d'investidura de Raimon Panikkar com a Doctor honoris causa de la Universitat de Girona, es va fer pública la seva voluntat de llegar a la Biblioteca de la UdG la seva extraorcordilamdinària biblioteca personal. Després de la seva mort el mes d'octubre de 2010 els milers de llibres i altres documents que integren el fons van arribar a la Biblioteca de la UdG i actualment integren el Fons Raimon Panikkar.

Uns dos mil llibres de la biblioteca personal de Raimon Panikkar inclouen una dedicatòria manuscrita del seu autor.

 
Dedicatòria de Ramon Xirau a Raimon Panikkar

Per a Raimon, del seu gairebé homònim,
R.
Ciutat de Mèxic, 10 de maig de 1983

Dedicatòria de Medard Boss a Raimon Panikkar

Für Herrn Prof. R. Panikkar mit den besten Wünschen für eine glückliche Zukunft

(Pel Prof. R. Panikkar amb els millors desitjos d'un futur feliç)

Ciutat de Mèxic, 10 de maig de 1983

Dedicatòria d'Emil Cioran a Raimon Panikkar

Pour R. Panikkar. Il va sans dire que je serai tres hereux de vous revoir au mois de novembre. Avec l'espoir que ce petit livre, peché de jeunesse, ne vous décevra pas trop. Bien amicalement

(Per a R. Panikkar. No cal dir que m'encantarà tornar-vos a veure el mes de novembre. Amb l'esperança que aquest petit llibre, pecat de joventut, no us decebrà massa. Ben cordialment)

París, 28 d'agost de 1988