• Imprimeix

Aplicacions culturals per a mòbils

El Departament de Cultura us proposa un seguit d'aplicacions per a telèfons intel·ligents (smartphones) i tauletes digitals (tablets). En aquest espai trobareu apps dedicades al cinema en català, els recursos lingüístics, el patrimoni cultural, la premsa digital, els espectacles, els museus, la televisió i altres àmbits d'interès cultural i informatiu. 

També volem destacar L'App de la setmana, una iniciativa del Departament de Cultura per donar a conèixer l'oferta d'aplicacions per a dispositius mòbils en català i fomentar-ne l'ús.

Aplica’t

Aplica't és una aplicació en llengua catalana desenvolupada amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i dedicada a l'anàlisi de dubtes, dificultats i incorreccions. L'eina ofereix explicacions i equivalències en castellà i anglès.

Informació relacionada

Artaccés

L’aplicació Artaccés facilita l’accessibilitat a les persones amb dificultats auditives o visuals. Ofereix subtítols o àudio descripcions des del telèfon intel·ligent que es reprodueixen de manera sincronitzada amb el contingut audiovisual.

Més informació: vegeu nota de premsa.

Informació relacionada

Cinema CAT

Aplicació que permet la consulta de la llista de sales amb totes les pel·lícules que s'exhibeixen en català, doblades o subtitulades en llengua catalana, així com les properes estrenes. L'app Cinema CAT ha estat desenvolupada a partir de les dades obertes del portal de cinema en català de la Direcció General de Política Lingüística.

Informació relacionada

DIEC2

Versió del Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC2) en línia. Aquesta obra de referència estableix la normativa lèxica de la llengua catalana. A través d’aquesta aplicació, l’Institut posa a l’abast dels usuaris la versió completa i més actual de l’obra, que incorpora periòdicament les esmenes que són aprovades.

Informació relacionada

Divertium

Divertium és una aplicació mòbil pensada per tal d'ajudar a les famílies a trobar activitats d'oci. S'hi poden trobar activitats, serveis, esdeveniments i moltes altres coses.

Informació relacionada

1714 – Francesc Castellví

L’aplicació és un joc de la col·lecció “Personatges en joc” dedicada a Francesc de Castellví Obando, un militar català austriacista i historiador. El joc permet conèixer la història del personatge, la seva obra i el context històric. Castellví (Montblanc, 1682 - Viena, 1757) va participar en la defensa de la ciutat de Barcelona i va deixar un testimoni escrit que, 300 anys després, ens permet conèixer com es van viure aquells fets i què va passar durant els anys següents.

Informació relacionada

Gaudí BCN

Aplicació amb què descobriràs el conjunt d'edificis singulars que Gaudí va deixar a Barcelona. Fes les visites al teu ritme i seguint l'ordre que prefereixis. Cada capítol correspon a un edifici emblemàtic. Inclou tota la informació sobre el genial arquitecte català, el Modernisme i la ciutat, geolocalització de les diferents finques, àudios explicatius i més de 200 imatges d'alta qualitat dels llocs per visitar.

Informació relacionada

Gencat

Aplega diferents serveis de la Generalitat per a mòbils, com ara Protecció Civil: emergències i consells; El trànsit: càmeres i incidències viàries; L'estat del temps: predicció meteorològica; Mou-te: horaris i itineraris en transport públic; Rodalies: horaris i incidències del servei de rodalia de Barcelona i Equipaments: museus, hospitals o biblioteques.

Gran Teatre del Liceu

Permet consultar la programació de la temporada, els repartiments, consultar el calendari, rebre missatges i comprar les entrades per als espectacles d'aquest famós teatre d'òpera de La Rambla de Barcelona.

Informació relacionada

IQuiosc

Una iniciativa de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC). Amb aquesta aplicació podràs consultar diaris, revistes, premsa comarcal i publicacions gratuïtes en català sota una plataforma única i independent. Accés directe a les publicacions gratuïtes clicant a la pantalla i accés a les de pagament afegint-les abans a la cistella.

Informació relacionada

Mapa Literari

Una aplicació per consultar les rutes literàries dels escriptors associats a Espais Escrits. Incorpora itineraris, permet resseguir el traçat vital dels escriptors en els paisatges, llegir fragments de la seva obra i escoltar els textos recitats per autors i actors reconeguts.

Informació relacionada

Museu Episcopal de Vic (MEV)

El Museu Episcopal de Vic ens ofereix dues aplicacions que enriqueixen la vostra visita:

Oliba i l’Art romànic català, és una guia multimèdia per fer un recorregut per la col·lecció d'art medieval, que inclou obres mestres de la pintura i escultura del romànic i gòtic català

Museu Episcopal de Vic tours ofereix fotos d'alta resolució que permeten admirar la col·lecció d'obres mestres de pintura i escultura medieval, i les col·leccions d'orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica.

Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

Amb aquesta aplicació pots visitar la col·lecció d’art modern del MNAC, que va ser renovada el 2014  amb informació enriquida: textos, àudios, fotografies i vídeos.

Informació relacionada

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)

Un espai de trobada on l'usuari gaudirà, descobrirà i participarà del llegat industrial, dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, molt especialment, la seva implicació i incidència social.

Informació relacionada

Notícies Govern de Catalunya

Aplicació per estar informat del dia a dia del Govern de la Generalitat de Catalunya. S’hi poden trobar les notícies del govern, l'agenda, infografies, així com rebre les notificacions dels actes previstos i informacions destacades.

Informació relacionada

Ruta 1714

Una completa guia cultural, històrica, turística i gastronòmica dels principals enclavaments de la Guerra de Successió a Catalunya.

Informació relacionada

Teatre Lliure

Permet la compra d'entrades des del mòbil, mitjançant aquesta aplicació.

Informació relacionada

TV3

Una aplicació que et permet tenir tot TV3 a les teves mans: accés a més de 75.000 vídeos a la carta, emissió en directe del TV3CAT i el 3/24, la programació de tots els canals, alertes que avisen quan està a punt de començar el teu programa preferit i molt més perquè no et perdis res de Televisió de Catalunya.

Informació relacionada

Visitmuseum

Visitmuseum és un web i una aplicació per a dispositius mòbils que et permet conèixer el patrimoni cultural i artístic dels museus de les comarques de Girona, Lleida i Tarragona. Posa al teu abast una complerta informació sobre el museu de la teva elecció, amb les dades disponibles en diversos idiomes (català, castellà, anglès, francès i aranès).

Informació relacionada

Més informació

El portal gencat, en el seu apartat "Serveis mòbils Gencat" dóna notícia de totes les novetats que s'incorporen a l'aplicació gencat.

Informació relacionada

Data d'actualització:  10.03.2017