• Imprimeix

Inici

Aplicacions culturals per a mòbils

El Departament de Cultura et proposa un seguit d'aplicacions per a telèfons intel·ligents (smartphones) i tauletes digitals (tablets). En aquest espai trobareu apps dedicades al cinema en català, recursos lingüístics, patrimoni cultural, premsa digital, espectacles, museus, televisió i altres àmbits d'interès cultural i informatiu. 

També volem destacar L'App de la setmana, una iniciativa del Departament de Cultura per donar a conèixer l'oferta d'aplicacions per a dispositius mòbils en català i fomentar-ne l'ús.

Aplica’t

Aplica't és una aplicació en llengua catalana desenvolupada amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i dedicada a l'anàlisi de dubtes, dificultats i incorreccions. L'eina ofereix explicacions i equivalències en castellà i anglès.

Informació relacionada

Artaccés

L’aplicació Artaccés facilita l’accessibilitat a les persones amb dificultats auditives o visuals. Ofereix subtítols o àudio descripcions des del telèfon intel·ligent que es reprodueixen de manera sincronitzada amb el contingut audiovisual.

Més informació: vegeu nota de premsa.

Informació relacionada

Cinema CAT

Aplicació que permet la consulta de la llista de sales amb totes les pel·lícules que s'exhibeixen en català, doblades o subtitulades en llengua catalana, així com les properes estrenes. L'app Cinema CAT ha estat desenvolupada a partir de les dades obertes del portal de cinema en català de la Direcció General de Política Lingüística.

Informació relacionada

DIEC2

Versió del Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC2) en línia. Aquesta obra de referència estableix la normativa lèxica de la llengua catalana. A través d’aquesta aplicació, l’Institut posa a l’abast dels usuaris la versió completa i més actual de l’obra, que incorpora periòdicament les esmenes que són aprovades.

Informació relacionada

eBiblio Catalunya

eBiblio Catalunya és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec d'una gran varietat de novetats editorials a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes.

Informació relacionada

Equipaments de la Generalitat de Catalunya

Permet la consulta del conjunt d'equipaments públics (hospitals, museus, biblioteques, escoles, albergs, oficines d'atenció al ciutadà, etc.) ubicats a Catalunya.

Informació relacionada

1714 – Francesc Castellví

L’aplicació és un joc de la col·lecció “Personatges en joc” dedicada a Francesc de Castellví Obando, un militar català austriacista i historiador. El joc permet conèixer la història del personatge, la seva obra i el context històric. Castellví (Montblanc, 1682 - Viena, 1757) va participar en la defensa de la ciutat de Barcelona i va deixar un testimoni escrit que, 300 anys després, ens permet conèixer com es van viure aquells fets i què va passar durant els anys següents.

Informació relacionada

Gaudí BCN

Aplicació amb què descobriràs el conjunt d'edificis singulars que Gaudí va deixar a Barcelona. Fes les visites al teu ritme i seguint l'ordre que prefereixis. Cada capítol correspon a un edifici emblemàtic. Inclou tota la informació sobre el genial arquitecte català, el Modernisme i la ciutat, geolocalització de les diferents finques, àudios explicatius i més de 200 imatges d'alta qualitat dels llocs per visitar.

Informació relacionada

Gencat

Aplega diferents serveis de la Generalitat per a mòbils, com ara Protecció Civil: emergències i consells; El trànsit: càmeres i incidències viàries; L'estat del temps: predicció meteorològica; Mou-te: horaris i itineraris en transport públic; Rodalies: horaris i incidències del servei de rodalia de Barcelona i Equipaments: museus, hospitals o biblioteques.

El gran dictat

El gran dictat és un joc per millorar el nivell de català. L'aplicació inclou dues proves del popular concurs televisiu: “La Frase Desfeta” i “El Gran Dictat”. Si fins ara els participants s'enfrontaven a la prova del dictat, ara també hauran de ser capaços d'ordenar en un temps màxim cinc frases de personatges cèlebres. L'aplicació permet publicar els resultats a Facebook i a Twitter. Inclou opció multijugador.

Informació relacionada

Gran Teatre del Liceu

Permet consultar la programació de la temporada, els repartiments, consultar el calendari, rebre missatges i comprar les entrades per als espectacles d'aquest famós teatre d'òpera de La Rambla de Barcelona.

Informació relacionada

Història de Catalunya de la Pilarín

La història de Catalunya explicada als més petits, tot i que també és interessant per als adults. Es tracta d'una adaptació del llibre dels anys 70 de l'historiador Oriol Vergés amb il·lustracions de la Pilarín Bayés.

Informació relacionada

IQuiosc

Una iniciativa de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC). Amb aquesta aplicació podràs consultar diaris, revistes, premsa comarcal i publicacions gratuïtes en català sota una plataforma única i independent. Accés directe a les publicacions gratuïtes clicant a la pantalla i accés a les de pagament afegint-les abans a la cistella.

Informació relacionada

Mapa Literari

Una aplicació per consultar les rutes literàries dels escriptors associats a Espais Escrits. Incorpora itineraris, permet resseguir el traçat vital dels escriptors en els paisatges, llegir fragments de la seva obra i escoltar els textos recitats per autors i actors reconeguts.

Informació relacionada

Museu Episcopal de Vic (MEV)

Un passeig virtual per la seva col·lecció d'art medieval, que inclou obres mestres de la pintura i escultura del romànic i gòtic català.

Informació relacionada

Museu d'Història de Catalunya (MHC)

Una experiència concebuda i adaptada per a dispositius mòbils on se'ns presenta el museu com un espai destinat al debat, la reflexió ciutadana i una eina per a la informació, l'aprenentatge, la sensibilització i la preservació de la memòria col·lectiva. 

Informació relacionada

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)

Un espai de trobada on l'usuari gaudirà, descobrirà i participarà del llegat industrial, dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, molt especialment, la seva implicació i incidència social.

Informació relacionada

Notícies Govern de Catalunya

Aplicació per estar informat del dia a dia del Govern de la Generalitat de Catalunya. S’hi poden trobar les notícies del govern, l'agenda, infografies, així com rebre les notificacions dels actes previstos i informacions destacades.

Informació relacionada

Palau Robert

Accés a tota la informació de les activitats, exposicions, l'actualitat i les propostes del Palau Robert, Centre d'Informació de Catalunya. Situat a la cruïlla entre l’avinguda Diagonal i el Passeig de Gràcia, el palau és un centre d’exposicions que disposa de més de mil metres quadrats on es celebren tota mena d'activitats de tipus cultural i social.

Informació relacionada

Ruta 1714

Una completa guia cultural, històrica, turística i gastronòmica dels principals enclavaments de la Guerra de Successió a Catalunya.

Informació relacionada

Teatre Lliure

Permet la compra d'entrades des del mòbil, mitjançant aquesta aplicació.

Informació relacionada

TV3

Una aplicació que et permet tenir tot TV3 a les teves mans: accés a més de 75.000 vídeos a la carta, emissió en directe del TV3CAT i el 3/24, la programació de tots els canals, alertes que avisen quan està a punt de començar el teu programa preferit i molt més perquè no et perdis res de Televisió de Catalunya.

Informació relacionada

Més informació

El portal gencat, en el seu apartat "Serveis mòbils Gencat" dóna notícia de totes les novetats que s'incorporen a l'aplicació gencat.

Informació relacionada

Data d'actualització:  11.06.2014