• Imprimeix

Aplicacions culturals per a mòbils

El Departament de Cultura us proposa un seguit d'aplicacions per a telèfons intel·ligents (smartphones) i tauletes digitals (tablets). En aquest espai trobareu apps dedicades al cinema en català, els recursos lingüístics, el patrimoni cultural, la premsa digital, els espectacles, els museus, la televisió i altres àmbits d'interès cultural i informatiu.

Cinema CAT

Aplicació que permet la consulta de la llista de sales amb totes les pel·lícules que s'exhibeixen en català, doblades o subtitulades en llengua catalana, així com les properes estrenes. L'app Cinema CAT ha estat desenvolupada a partir de les dades obertes del portal de cinema en català de la Direcció General de Política Lingüística.

Informació relacionada

DIEC2

Versió del Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC2) en línia. Aquesta obra de referència estableix la normativa lèxica de la llengua catalana. A través d’aquesta aplicació, l’Institut posa a l’abast dels usuaris la versió completa i més actual de l’obra, que incorpora periòdicament les esmenes que són aprovades.

Informació relacionada

1714 – Francesc Castellví

L’aplicació és un joc de la col·lecció “Personatges en joc” dedicada a Francesc de Castellví Obando, un militar català austriacista i historiador. El joc permet conèixer la història del personatge, la seva obra i el context històric. Castellví (Montblanc, 1682 - Viena, 1757) va participar en la defensa de la ciutat de Barcelona i va deixar un testimoni escrit que, 300 anys després, ens permet conèixer com es van viure aquells fets i què va passar durant els anys següents.

Informació relacionada

Gaudí BCN

Aplicació amb què descobriràs el conjunt d'edificis singulars que Gaudí va deixar a Barcelona. Fes les visites al teu ritme i seguint l'ordre que prefereixis. Cada capítol correspon a un edifici emblemàtic. Inclou tota la informació sobre el genial arquitecte català, el Modernisme i la ciutat, geolocalització de les diferents finques, àudios explicatius i més de 200 imatges d'alta qualitat dels llocs per visitar.

Informació relacionada

Gencat

El portal gencat, en el seu apartat "Directori d'aplicacions mòbils" ofereix informació actualitzada sobre apps d'interès de diferents àmbits temàtics.

 

A més, hi trobareu l'aplicació gencat, que aplega serveis per a mòbils creats per la Generalitat de Catalunya o persones terceres a partir de les dades que obre aquesta institució. Inclou les aplicacions pròpies de cada sistema operatiu o webs optimitzades per a mòbil.

Gran Teatre del Liceu

Permet consultar la programació de la temporada, els repartiments, consultar el calendari, rebre missatges i comprar les entrades per als espectacles d'aquest famós teatre d'òpera de La Rambla de Barcelona.

Informació relacionada

IQuiosc

Una iniciativa de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC). Amb aquesta aplicació podràs consultar diaris, revistes, premsa comarcal i publicacions gratuïtes en català sota una plataforma única i independent. Accés directe a les publicacions gratuïtes clicant a la pantalla i accés a les de pagament afegint-les abans a la cistella.

Informació relacionada

Museu Episcopal de Vic (MEV)

El Museu Episcopal de Vic ens ofereix l'aplicació Museu Episcopal de Vic tours, on trobareu fotos d'alta resolució que permeten admirar la col·lecció d'obres mestres de pintura i escultura medieval, i les col·leccions d'orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica que proporcionen un complet recorregut per la història de l'art litúrgic i de les arts decoratives a Catalunya.

Informació relacionada

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Amb aquesta aplicació pots visitar la col·lecció d’art modern del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), que va ser renovada el 2014 amb informació enriquida: textos, àudios, fotografies i vídeos.

Informació relacionada

Teatre Lliure

Permet la compra d'entrades des del mòbil, mitjançant aquesta aplicació.

Informació relacionada

TV3

Una aplicació que et permet tenir tot TV3 a les teves mans: accés a més de 75.000 vídeos a la carta, emissió en directe del TV3CAT i el 3/24, la programació de tots els canals, alertes que avisen quan està a punt de començar el teu programa preferit i molt més perquè no et perdis res de Televisió de Catalunya.

Informació relacionada

Visitmuseum

Visitmuseum és un web i una aplicació per a dispositius mòbils que et permet conèixer el patrimoni cultural i artístic dels museus de les comarques de Girona, Lleida i Tarragona. Posa al teu abast una complerta informació sobre el museu de la teva elecció, amb les dades disponibles en diversos idiomes (català, castellà, anglès, francès i aranès).

Informació relacionada

Data d'actualització:  10.03.2017