Amb motiu del centenari del naixement de Joan Josep Tharrats l’any 2018 s’ha volgut celebrar aquesta efemèride amb l’objectiu de recuperar la figura de l’artista i difondre el llegat de la seva obra. El centenari Tharrats comença el 23 d’abril de 2018 amb un acte de presentació de les activitats a l’Arts Santa Mònica i s’allarga fins al març de 2019.

S’han programat tres grans exposicions: "Les arts del llibre amb Tharrats i Dau al Set", "Tharrats, cosmos i art gràfic", amb l’obra gràfica dels fons de la Fundació Tharrats, i l’exposició central "Univers Tharrats", a partir de novembre, que oferirà una visió renovada de la seva obra,  a més de conferències, tallers, visites guiades, espectacles, etc.

Els organitzadors d’aquesta commemoració són la Fundació Tharrats d’Art Gràfic i l’Ajuntament de Pineda de Mar, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i la Col·lecció Bassat de la Nau Gaudí.

Els membres de la comissió organitzadora són, per part de l'Ajuntament de Pineda, Santiago Macip, regidor de Cultura; Francisco Hernández, cap de l'Àrea de Qualitat de Vida, i Ricard Alonso, tècnic de Cultura; M. Àngels Torras, en representació del Departament de Cultura de la Generalitat; Joan Tharrats (in memoriam), representant de la família; Joan Pujadas, com a expert en l’obra de l’artista; Núria Poch, de la Col·lecció Bassat de la Nau Gaudí; Lluís Ivern, comissari i coordinador, i Ricard Mas, comissari de l’exposició central.

El Centenari també ha comptat amb la col·laboració especial d'Arnau Puig, filòsof i crític d’art.

logo Centenari Tharrats

 

Exposicions incloses en la commemoració Joan Jsep Tharrats
Fundació Tharrats d’Art Gràfic