• Imprimeix

Centres d'interpretació

Els Centres d'interpretació que tenen com a eix principal tot allò relacionat amb l’estudi, la gestió i la difusió dels aspectes immaterials de la cultura són aquells equipaments culturals i patrimonials que, especialment a partir de l’aprovació de la Convenció de patrimoni immaterial de la UNESCO l’any 2003, defineixen la seva acció vers tot allò que designa el terme de patrimoni cultural immaterial. Aquest patrimoni reconeix la producció cultural de les comunitats com a quelcom que recull el seu esdevenir històric i social, i s’expressa en un gran ventall de manifestacions culturals que es deriven de les relacions socials de les persones en tots aquells àmbits de la seva vida quotidiana: la vida familiar, laboral, festiva, econòmica, religiosa, la relació amb el medi i l’entorn...

Els Centres d’Interpretació tenen com a objectiu principal el reconeixement d’aquest patrimoni per tal de posar-lo al servei del desenvolupament i la dinamització social i cultural.

La Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural està promovent l'elaboració d'un llistat dels equipaments que tenen el patrimoni cultural immaterial com a eix principal i els recull en un mapa on es poden localitzar territorialment. 

Al següent mapa es poden consultar les dades de localització dels centres d'interpretació inclosos al llistat. La DGCPAC posa el mapa a disposició per a contribuir en la difusió i coneixement d'aquests centres. 

Si coneixeu altres equipaments no inclosos al mapa, que estiguin oberts al públic i tractin sobre elements de patrimoni cultural immaterial, podeu col·laborar en l'ampliació d'aquest llistat posant-vos en contacte amb: observatori.cultura@gencat.cat.

 

Depenent del navegador que utilitzeu és possible que el mapa no es visualitzi correctament. Us recomanem l'ús de Chrome.

Si voleu veure el mapa a pàgina completa podeu obrir aquest enllaç.

Data d'actualització:  21.09.2017