• Imprimeix

Dia de l'Associacionisme Cultural

Logotip DASC


El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé. La declaració s’emmarca en l’acompliment del Pla de l’Associacionisme Cultural que ha impulsat el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Acte institucional DASC2018

El dijous 7 de juny es celebrarà l’acte institucional, al Centre Sant Pere Apòstol a Barcelona. Durant l'acte es farà entrega de diplomes a les entitats culturals que enguany celebren aniversaris destacats.

 

 

Informació relacionada

Jornades de portes obertes al equipaments culturals associatius

S'ha convidat a tots els equipaments culturals associatius i entitats de cultura popular de Catalunya a fer unes jornades de portes obertes des del divendres 1 de juny al diumenge 3 de juny. L'objectiu de les jornades, que es celebren des de l'any 2015, és acostar els ciutadans als ateneus, casals, casinos, orfeons, locals castellers o qualsevol tipus d'equipament cultural gestionat per associacions, convidar-los a entrar i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que realitzen les entitats del país.

El Departament de Cultura fa difusió de les propostes rebudes a través dels seus canals habituals: xarxes socials, pàgina web, mapa interactiu, etc.

L'etiqueta #DASC2018 és l'eina que proposem per ajudar a difondre les activitats a les xarxes socials i amb la qual es pot fer una cerca de totes les activitats proposades a l'Agenda Cultural del Departament de Cultura.

Les entitats i/o equipaments participants estan convidats a fer difusió en l'àmbit més local o temàtic. Tenen a la seva disposició el logotip i el dossier d'informació general sobre el DASC.

Cal tenir present que l’organització d’actes vinculats al Dia de l’Associacionisme Cultural és un dels criteris de valoració per a les activitats que demanin subvenció

 

El termini de presentació de propostes ja està tancat.

 

Si teniu alguna proposta que no heu pogut presentar podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per telèfon (935 671 072) o per correu electrònic (cpt.cultura@gencat.cat).

Informació relacionada

Mapa d'activitats

 

Informació relacionada

El DASC2018 i l'Any Europeu del Patrimoni Cultural

Aquest any es celebra l'Any Europeu del Patrimoni Cultural i es convida a les entitats del país que ho desitgin, siguin de l’àmbit que siguin, a participar i enriquir, amb les seves propostes aquesta celebració.

Les entitats i associacions culturals i els equipaments culturals associatius constitueixen una part molt important del nostre patrimoni cultural immaterial. Des de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural considerem que les dues commemoracions es complementen perfectament i per aquest motiu s'ha animat a que les entitats que han presentat propostes pel DASC2018 també s'adheríssin a l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Recordeu que si voleu inscriure altres activitats a l’Any Europeu del Patrimoni Cultural diferents a les inscrites en motiu del DASC2018, ho podeu fer per mitjà d’aquest formulari.

AEPC

Els equipaments culturals associatius al Pinterest

 

Al tauler Equipaments culturals associatius del compte de Pinterest de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, hi recollim imatges dels equipaments de tot Catalunya. 

Si gestioneu un equipament cultural us convidem a que ens n'envieu imatges a l'adreça electrònica cpt.cultura@gencat.cat indicant a l'assumpte "Pinterest Equipaments culturals" i si acompleixen les següents condicions les incorporarem al tauler de Pinterest:

· Imatges de bona qualitat estètica. 
· Preferentment en format vertical (mínim de 564 píxels d'amplada, alçada proporcional).
· Formats d'arxiu que admet: .jpg, .png, .gif.
· Indiqueu nom de l'equipament i adreça completa.
· Indiqueu si l'equipament disposa de pàgina web i faciliteu-nos la URL.
· Indiqueu nom de l'entitat gestora en el cas que sigui diferent al nom de l'equipament.