• Imprimeix

Dia de l'Associacionisme Cultural


El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé. La declaració s’emmarca en l’acompliment del Pla de l’Associacionisme Cultural que ha impulsat el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

 

El dijous 1 de juny a les set de la tarda es celebrarà, al Orfeó Martinenc  de Barcelona, l’acte institucional inaugural. Durant l'acte es farà entrega de diplomes a les entitats culturals que enguany celebren aniversaris destacats. Està prevista l'actuació de Els Lluïsos de Taradell, la cobla més antiga de Catalunya.

 

DASC2017

Informació relacionada

Es convida a tots els equipaments culturals associatius de Catalunya a fer unes jornades de portes obertes des del divendres 2 de juny fins al diumenge 4 de juny. L’objectiu de les jornades, que es celebren des de l'any 2015, és acostar els ciutadans als ateneus, casals, casinos, orfeons,  locals castellers o a qualsevol tipus d’equipament cultural gestionat per associacions, convidar-los a entrar i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que realitzen les entitats del país. 

Com a novetat, enguany es convida a les entitats a organitzar activitats de foment de la lectura, per tal de reforçar el paper de l’associacionisme i la cultura popular en l’assoliment d’un dels objectius estratègics del Govern.  

El Departament de Cultura farà difusió de les propostes a través dels seus canals habituals pàgines web, mapa interactiu i l'Agenda Cultural

L'etiqueta #DASC2017 és l'eina proposem per ajudar a difondre les activitats a les xarxes socials.

Informació relacionada

Podreu consultar el mapa de les propostes d'enguany a partir de principis de maig.

Hem creat el tauler Equipaments culturals associatius al compte de Pinterest de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, on anem recollint imatges dels equipaments de tot Catalunya. 

Si gestioneu un equipament cultural us convidem a que ens n'envieu imatges a l'adreça electrònica cpt.cultura@gencat.cat indicant a l'assumpte "Pinterest Equipaments culturals" i si acompleixen les següents condicions les incorporarem al tauler de Pinterest:

· Imatges de bona qualitat estètica. 
· Preferentment en format vertical (mínim de 564 píxels d'amplada, alçada proporcional).
· Formats d'arxiu que admet: .jpg, .png, .gif.
· Indiqueu nom de l'equipament i adreça completa.
· Indiqueu si l'equipament disposa de pàgina web i faciliteu-nos la URL.
· Indiqueu nom de l'entitat gestora en el cas que sigui diferent al nom de l'equipament.