• Imprimeix

Dia de l'Associacionisme Cultural

Logotip DASC


El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé. La declaració s’emmarca en l’acompliment del Pla de l’Associacionisme Cultural que ha impulsat el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Acte institucional DASC2018

El dijous 7 de juny es va celebrar l’acte institucional, al Centre Sant Pere Apòstol a Barcelona. Durant l'acte es va fer entrega de diplomes a les entitats culturals que enguany celebren aniversaris destacats.

 

 

Informació relacionada

Jornades de portes obertes al equipaments culturals associatius

Es va convidar a tots els equipaments culturals associatius i entitats de cultura popular de Catalunya a fer unes jornades de portes obertes des del divendres 1 de juny al diumenge 3 de juny. L'objectiu de les jornades, que es celebren des de l'any 2015, és acostar els ciutadans als ateneus, casals, casinos, orfeons, locals castellers o qualsevol tipus d'equipament cultural gestionat per associacions, convidar-los a entrar i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que realitzen les entitats del país.

El Departament de Cultura va fer difusió de les propostes rebudes a través dels seus canals habituals: xarxes socials, pàgina web, mapa interactiu, etc.

L'etiqueta #DASC2018 fou l'eina proposada per ajudar a difondre les activitats a les xarxes socials i amb la qual es podia fer una cerca de totes les activitats proposades a l'Agenda Cultural del Departament de Cultura.

Les entitats i/o equipaments participants estaven convidats a fer difusió en l'àmbit més local o temàtic. Tenien a la seva disposició el logotip i el dossier d'informació general sobre el DASC.

Cal tenir present que l’organització d’actes vinculats al Dia de l’Associacionisme Cultural és un dels criteris de valoració per a les activitats que demanin subvenció

Informació relacionada

Mapa d'activitats

 

Informació relacionada

El DASC2018 i l'Any Europeu del Patrimoni Cultural

L'any 2018 es celebra l'Any Europeu del Patrimoni Cultural i es va convidar a les entitats del país que ho desitgessin fóssin de l’àmbit que fossin, a participar i enriquir, amb les seves propostes aquesta celebració.

Les entitats i associacions culturals i els equipaments culturals associatius constitueixen una part molt important del nostre patrimoni cultural immaterial. Des de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural considerem que les dues commemoracions es complementaven perfectament i per aquest motiu es va animar a que les entitats que havien presentat propostes pel DASC2018 també s'adherissin a l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.

AEPC

Els equipaments culturals associatius al Pinterest

 

Al tauler Equipaments culturals associatius del compte de Pinterest de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, hi recollim imatges dels equipaments de tot Catalunya. 

Si gestioneu un equipament cultural us convidem a que ens n'envieu imatges a l'adreça electrònica cpt.cultura@gencat.cat indicant a l'assumpte "Pinterest Equipaments culturals" i si acompleixen les següents condicions les incorporarem al tauler de Pinterest:

· Imatges de bona qualitat estètica. 
· Preferentment en format vertical (mínim de 564 píxels d'amplada, alçada proporcional).
· Formats d'arxiu que admet: .jpg, .png, .gif.
· Indiqueu nom de l'equipament i adreça completa.
· Indiqueu si l'equipament disposa de pàgina web i faciliteu-nos la URL.
· Indiqueu nom de l'entitat gestora en el cas que sigui diferent al nom de l'equipament.