• Imprimeix

Dia de l'Associacionisme Cultural

Logotip DASC


El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé. La declaració s’emmarca en l’acompliment del Pla de l’Associacionisme Cultural que ha impulsat el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

 

Etiqueta DASC2017

Acte institucional inaugural DASC2017

El dijous 1 de juny a les set de la tarda es celebrarà, al Orfeó Martinenc  de Barcelona, l’acte institucional inaugural. Durant l'acte es farà entrega de diplomes a les entitats culturals que enguany celebren aniversaris destacats. Està prevista l'actuació de Els Lluïsos de Taradell, la cobla més antiga de Catalunya.

 

Jornades de portes obertes als equipaments culturals associatius

En el següent mapa es poden consultar totes les activitats que s'han presentat a la convocatòria de les Jornades de portes obertes als equipaments culturals associatius de Catalunya DASC2017, que es celebraran des del divendres 2 de juny fins al diumenge 4 de juny.

L’objectiu de les jornades, que es celebren des de l'any 2015, és acostar els ciutadans als ateneus, casals, casinos, orfeons,  locals castellers o a qualsevol tipus d’equipament cultural gestionat per associacions, convidar-los a entrar i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que realitzen les entitats del país. 

Si situeu el cursor damunt d'un punt podreu visualitzar les dades de l'activitat.

Us recomanem que quan cerqueu un punt en el mapa amplieu el zoom al màxim. Hi ha activitats que queden sobreposades i si no s'aproxima el zoom no es poden diferenciar.

També podeu fer una cerca desplegant la taula de dades des de la icona al marge superior esquerre, o obrir el mapa a Mapes de Google des de la icona del marge superior dret.

Com a novetat, enguany les entitats han estan convidades a organitzar activitats de foment de la lectura, per tal de reforçar el paper de l’associacionisme i la cultura popular en l’assoliment d’un dels objectius estratègics del Govern. Podeu consultar en cada activitat la seva adhesió a la proposta. 

El Departament de Cultura fa difusió de les activitats programades a través dels seus canals habituals. Les activitat es poden consulta també a l'Agenda Cultural filtrant per l'etiqueta DASC2017

Us facilitem dues eines per ajudar a difondre les activitats a les xarxes socials:

Informació relacionada

Els equipaments culturals associatius al Pinterest

Hem creat el tauler Equipaments culturals associatius al compte de Pinterest de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, on anem recollint imatges dels equipaments de tot Catalunya. 

Si gestioneu un equipament cultural us convidem a que ens n'envieu imatges a l'adreça electrònica cpt.cultura@gencat.cat indicant a l'assumpte "Pinterest Equipaments culturals" i si acompleixen les següents condicions les incorporarem al tauler de Pinterest:

· Imatges de bona qualitat estètica. 
· Preferentment en format vertical (mínim de 564 píxels d'amplada, alçada proporcional).
· Formats d'arxiu que admet: .jpg, .png, .gif.
· Indiqueu nom de l'equipament i adreça completa.
· Indiqueu si l'equipament disposa de pàgina web i faciliteu-nos la URL.
· Indiqueu nom de l'entitat gestora en el cas que sigui diferent al nom de l'equipament.

Equipaments culturals associatius a Pinterest