• Imprimeix

Formació i acreditació

Formació dels RGCRE i CRE

Per tal que sigui aplicable el que disposa el Reial decret 989/2015, de 30 d'octubre,  a una manifestació festiva amb ús de pirotècnia cal que el grup de foc que realitzi l’activitat estigui format per persones amb una formació acreditada. La Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, la Delegació del Govern a Catalunya, l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya han establert els programes de formació dels membres de les colles de foc -tant dels responsables de grups de consumidors reconeguts com a experts (RGCRE) com la dels consumidors reconeguts com a experts (CRE)- que s’especifiquen a continuació.

 

 

Formació per a tècnics municipals

Els tècnics municipal també podran realitzar la formació dels RGCRE per tal d’assolir una major coordinació en l’organització dels correfocs. Per aquest motiu, es reservarà un nombre de places a aquest col·lectiu en cada jornada formativa. Es lliurarà un certificat d’assistència a la sessió. Aquells tècnics municipals que siguin membres d’una colla de foc, si ho desitgen, podran fer la prova per obtenir l’acreditació com a RGCRE. 

La inscripció  dels tècnics es fa enviant un correu electrònic a la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural (formacio.cpt@gencat.cat).

Així mateix la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, en el marc de les competències que li són pròpies, també ha posat en marxa programes de formació per a tècnics municipals.

Data d'actualització:  21.09.2017