• Imprimeix

Trabucs i armes d'avantcàrrega

Trabucaires Festa Del  Pi Centelles

Trabucaires Festa Del Pi Centelles. Imatge: Santi Carbonell


La concessió del permís per a l’actuació de grups de trabucaires i armes històriques en l’espai públic està prevista en l'article 107.c del Real Decret 137/1993, de 29 de gener, pel qual s'aprova el reglament d'armes. Aquest article permet la utilització d’armes llargues i curtes d’avantcàrrega i les demés armes de foc antigues o històriques, les seves reproduccions i assimilades, susceptibles de fer foc només en casos de festes tradicionals i prèvia autorització de la Delegació del Govern.

La Delegació del Govern a Catalunya, davant la necessitat de dotar d’una norma la consideració o no d’una festa com a tradicional, va optar per utilitzar el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, creat a través del Decret 389/2006, de 17 d’octubre, per a inscriure les festes, manifestacions i celebracions comunitàries així com els elements festius amb vigència arreu de Catalunya. Per tant la sol·licitud per a una activitat amb armes d’avantcàrrega podrà acreditar que la celebració, en el marc de la qual tindrà lloc l’actuació, és de caràcter tradicional o popular, ja que els trabucaires estan catalogats com element festiu popular i tradicional.

Procediment d'autorització d'actuació dels grups de trabucaires

Les sol·licituds d’actuació cal presentar-les a la Delegació del Govern a Catalunya a través de la seu electrònica ACCEDA i amb almenys 10 dies hàbils d’antelació a la celebració. Per fer la sol·licitud, cal disposar d’un certificat electrònic de persona física o de representant de persona jurídica.

Data d'actualització:  06.10.2016