• Imprimeix

Danses populars vives a l'escola

Danses Vives

Aquest curs lectiu el programa s'ha implantat en quatre territoris-motor amb una entitat de referència. A Barcelona ciutat, lidera el programa l’Esbart Català de Dansaires juntament l’ IEA Oriol Martorell. A les Terres de l’Ebre, a les comarques del Baix Ebre i Montsià, l’entitat encarregada és Lo planter de Tortosa. A les Valls d’Àneu, l’Esbart Marboleny de Les Preses. I al Vallès, l’Esbart Dansaire de Rubí.

El programa s'està desenvolpant des de l'inici del curs lectiu amb l'objectiu de tenir una presència transversal en els centres de primària. Les entitats han formant als mestres que ho havien sol·licitat. Posteriorment, els mestres en els seus centres educatius han treballat amb els alumnes les danses apreses i durant aquesta primavera es realitzaran les trobades, una per territori, per donar a conèixer l’experiència. Les trobades seran en espais públics obertes a tothom qui vulguin anar-hi de públic. Comptaran amb música en directe, i seran un moment perquè els alumnes i mestres de diferents centres educatius es trobin i ballin plegats.   

Les danses escollides són les pròpies de la demarcació per tal que els nens i nenes aprenguin allò que els joves i grans ja ballen, amb la intenció de promoure la cohesió social i la posada en valor del patrimoni. Al mateix temps, els materials que s’han creat estan vinculats al currículum i, per tant, el programa no suposa un temps afegit sinó que vol ser una altra manera de treballar els continguts.

La Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura conjuntament amb el Servei d’Ordenació Curricular d’Ensenyaments de Règim Especial del Departament d'Ensenyament, durant el curs 2017-18, promou el programa d’impuls de les danses populars vives a l’ensenyament primari.

Barcelona
Parc de la Ciutadella. 27 d’abril a les 11h.

Tortosa
Plaça d’Espanya. 27 d’abril a les 11h.

Terrassa
Lloc i data per confirmar.

Valls d'Àneu
Lloc i data per confirmar.

Aquesta activitat es troba emmarcada dins l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, reforçant la importància de treballar la cultura popular a l’escola i que aquest treball i aprenentatge retorni a la comunitat.

 

AEPC
Data d'actualització:  06.04.2018