Cartell congrés

Entre els dies 3 i 6 de setembre de 2015 es va celebrar a Cuernavaca (Morelos, Mèxic) el III Congrés Internacional sobre Experiències en la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial. Hi van participar 350 persones de 22 països, i s’hi van presentar 250 ponències. Catalunya hi va participar amb dues intervencions: 

  • “El Patrimonio Cultural Inmaterial de Cataluña. La salvaguardia de la identidad de una nación del Mediterráneo”, a càrrec de Roger Costa Solé, tècnic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La intervenció va tenir lloc en el marc de la mesa d’experts sobre polítiques públiques per a la salvaguarda del patrimoni cultural immaterial, sessió plenària del divendres 4 al matí.
  • “La salvaguardia del Patrimonio Cultural Inmaterial en la reserva de la biosfera del Montseny en Cataluña”, a càrrec de Lluís Garcia Petit, excap del Departament de Patrimoni del Centre UNESCO de Catalunya i consultor de patrimoni cultural. La intervenció va tenir lloc en el marc de la mesa d’experts sobre experiències, debats i nous temes relatius a la salvaguarda del patrimoni immaterial, sessió plenària del dijous 3 a la tarda.

 

El congrés va comptar amb la participació d’importants personalitats de la UNESCO, com Koïchiro Matsuura (Japó), secretari general de la UNESCO entre els anys 1999 i 2009 i impulsor de la Convenció de París de 2003, i Cécile Duvelle, cap de la secció de patrimoni cultural immaterial de la UNESCO.

Data d'actualització:  02.11.2015

Informació relacionada