• Imprimeix

1r Simposi sobre campanes, campaners i campanars

Els tocs de campana

Tocs de campana

Os de Balaguer
28 d'abril de 2018

La campana és un nexe i un facilitador de la vida comunitària, un mitjà de comunicació immediat i eficaç, que marca i estructura el temps, el quotidià i l’extraordinari.

El govern de la Generalitat, el 24 d’octubre de 2017, va declarar els tocs de campana com a element festiu patrimonial d’interès nacional, reconeixent el seu valor festiu, patrimonial i identitari. Els tocs de campana formen part substancial del ritual festiu de les comunitats. En aquest primer simposi es vol reflexionar sobre la riquesa i diversitat dels tocs a Catalunya, tocs que es perden, tocs que es mantenen i altres que es recuperen. Tocs que venen de lluny i que són un lligam amb el passat.

El simposi és obert a tota persona interessada en el món campaner. S’organitza en el marc de la XXXI Trobada de Campaners d’Os de Balaguer i com a activitat de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Les inscripcions estaran obertes fins el 24 d'abril. Podeu fer la vostra incripció al formulari que teniu en aquesta mateixa pàgina.

 

Formulari d'inscripció

Data d'actualització:  04.04.2018
Els camps marcats amb * són obligatoris.


D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és poder informar de les activitats organitzades per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals. Per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició us podeu adreçar a aquest òrgan, a la Plaça Salvador Seguí, 1-9, 08001 Barcelona; telèfon 93 316 27 20; a/e cpt.cultura@gencat.cat.