El Banc de Continguts Culturals

El Banc de Continguts és un projecte impulsat des de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals i que compta amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal i el suport del Departament de Cultura.

És una eina oberta, únicament i exclusiva, a tots els mitjans de comunicació, gratuïta i de fàcil accés per als periodistes, ja que estan a un sol clic de material d’interès de la cultura associativa. Conté informació de diferents categories temàtiques com són la dansa, folklore, llengua, literatura, música, teatre, cinema, així com noticies sobre presentacions, fires, cursos i altres esdeveniments.

Aquesta nova eina és de gran utilitat per al conjunt de mitjans de comunicació atès que posa al seu abast tota la informació de cultura popular. Per a les entitats i l’associacionisme és un canal directe amb els mitjans per a donar a conèixer les seves activitats.

El Banc de Continguts presenta la novetat de poder segmentar les notícies no solament per temàtiques i tipus de notícies, sinó també per territoris, facilitant així la tasca del redactor a l’hora de trobar informació local d’interès per al seu mitjà.

Per a començar a utilitzar l’eina cal entrar a la pàgina del Banc de Continguts Culturals,  obrir la pestanya E-mail de suport del menú esquerre i redactar la petició de nou usuari a través del correu electrònic que s'obre de forma automàtica.

Banc de continguts

Fes ta festa

20 anys de cultura popular a la ràdio

El Fes ta festa va iniciar l’any 1989 la seva singladura a Ràdio 4 de la mà del  director Jesús Ventura el qual ja feia un parell de temporades que treballava en el programa La veu de la sardana. El nou projecte impulsat per l’època fou força innovador ja que substituïa a un espai amb vàries dècades d’emissió per donar pas a una refrescant fórmula de ràdio la qual des de els seus orígens divulga les diferents sensibilitats de la cultura popular catalana.

L’any 2010 però, el programa es modernitza encara més i fa un nou pas de renovació per  iniciar una pionera etapa de comunicació independent via internet on hi ha penjats els continguts a l’adreça http://festafesta.net amb el suport i la col·laboració de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

Pel que fa aquesta vinculació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el Fes ta festa, l’Arxiu de Patrimoni Etnològic de Catalunya divulga en l’actualitat el Fons Arxivístic del folklorista Joan  Amades en una secció del programa que porta precisament per títol: Fons Amades .

Fes ta festa

La cultura popular vista per....

Cicle mensual de dotze entrevistes destinat a acostar la visió, contacte i perspectiva de persones a priori alienes a la cultura popular però que en tant que comunicadors, artistes i/o professionals en cadascun dels seus àmbits tenen una determinada vinculació i, sobretot, opinió a l’entorn de les manifestacions que conflueixen en aquest tot integrador que és la cultura popular.

Aquesta iniciativa, impulsada des de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, es realitzà en col·laboració amb el diari electrònic Vilaweb.
El resultat de cada sessió és consultable de manera gratuïta, en format de notícia/resum o bé en la seva totalitat, a través del seu lloc web (www.vilaweb.cat) i del seu canal de televisió (vilaweb.tv). Es sumaren a la difusió d’aquesta proposta Comunicàlia, que va oferir el resum de les sessions a les televisions locals adherides a la seva xarxa.

Les xerrades d’aquest cicle de dotze, tenien lloc un cop al mes, a la seu de Vilaweb, al carrer Ferlandina 43 de Barcelona. Les sessions estan conduïdes per la periodista Rut Martínez.

El pianista, compositor i director Carles Santos inicià, el 4 de novembre el cicle d'entrevistes que de manera extraordinària, es realitzà a Manresa, com a preludi de la Fira Mediterrània.

La cultura popular vista per...

Caràtula vídeos. Imatge: Vilaweb

Informació relacionada

Data d'actualització:  28.09.2017