• Imprimeix

Col·leccions

Com a fruit de les diferents accions impulsades des de l'Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC) la col·lecció Temes d’Etnologia de Catalunya presenta un seguit d’estudis monogràfics, amb un marcat caràcter territorial, resultat de les recerques de la modalitat "Anàlisi”.

Entre el celler i la taverna

Volum 29

Volums a la venda

A la pàgina Publicacions de la Generalitat de Catalunya.

Volums que es poden descarregar

 • Diaspores i rituals pdf icon [14,21 MB ]

  El cicle festiu dels musulmans de Catalunya. Jordi Moreras Palenzuela, Marta Alonso Cabré, Khalid Ghali, Alberto López Bargados i Ariadna Solé. Barcelona 2017. Volum 28, col·lecció Temes d'Etnologia. Edició completa.

 • La ciutat horitzontal pdf icon [5,41 MB ]

  Urbanisme i resistència en un barri de cases barates de Barcelona. Stefano Portelli. Barcelona 2015. Volum 26, col·lecció Temes d'Etnologia. Edició completa.

 • El Mas al Montseny pdf icon [6,65 MB ]

  La memòria oral. Xavier Roigé i Ferran Estrada. Barcelona 2008. Volum 16, col·lecció Temes d'Etnologia. Edició completa.

 • Torderades i eixuts pdf icon [4,91 MB ]

  Els usos tradicionals de l'aigua al Montseny. Gemma Font, Joaquim Mateu i Sandra Pujadas. Barcelona 2002. Volum 6, col·lecció Temes d'Etnologia. Edició completa.

Aquesta col·lecció vol donar a conèixer els més de 500 estudis o treballs de diversa temàtica, ja siguin beques o recerques IPEC-Documentació que, des de l'any 1983, han rebut el suport de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

Bateig sense aigua. Accions i celebracions civils a Catalunya

Volum 8

Volums a la venda

A la pàgina Publicacions de la Generalitat de Catalunya.

Volums que es poden descarregar

 • Bateig sense aigua pdf icon [14,15 MB ]

  Accions i celebracions civils a Catalunya. Rosa Canela i Balsebre. Barcelona 2017. Volum 8, col·lecció Estudis sobre el patrimoni etnològic de Catalunya. Edició completa.

 • Nadal a cel obert. Les fires de pessebres de Barcelona pdf icon [11,4 MB ]

  Treball d’investigació sobre les fires de pessebres a Barcelona, que combina la perspectiva històrica amb l’aproximació etnogràfica, a partir de la qual s’aborden les dinàmiques actuals d’aquest tipus d’activitats. Jordi Montlló Bolart. Barcelona, 2016 Volum 7, col·lecció Estudis sobre el patrimoni etnològic de Catalunya. Edició completa.

 • Tallar-lo per després plantar-lo pdf icon [5,91 MB ]

  Aproximació etnogràfica de la Plantada de l'Arbre Maig a Òrrius. Mireia Roca Escoda i Eva Cerveto Vidal. Barcelona 2015. Volum 6, col·lecció Estudis sobre el patrimoni etnològic de Catalunya. Edició completa.

 • Espais de mort i diversitat religiosa pdf icon [4,03 MB ]

  La presència de l'islam als cementiris i tanatoris catalans. Jordi Moreras i Ariadna Solé. Barcelona 2014. Volum 5, col·lecció Estudis sobre el patrimoni etnològic de Catalunya. Edició completa.

 • Eco i distorsió pdf icon [8,77 MB ]

  Els conjunts de música moderna a la Barcelona dels seixanta. Guillermo Soler García de Oteyza. Barcelona 2012. Volum 4, col·lecció Estudis sobre el patrimoni etnològic de Catalunya. Edició completa.

 • Ca Antonio el fuster pdf icon [1,24 MB ]

  Recerca i documentació d'un habitatge i taller de fusteria durant tres generacions (1869-1960). Maria del Mar Villabí Prades. Barcelona 2011. Volum 3, col·lecció Estudis sobre el patrimoni etnològic de Catalunya. Edició completa.

 • La tàpia a Catalunya. Pervivència i desaparició pdf icon [35,29 MB ]

  El testimoni dels últims tapiadors del Pla d'Urgell. Adriana Salvat Torregrosa. Barcelona 2011. Volum 2, col·lecció Estudis sobre el patrimoni etnològic de Catalunya. Edició completa.

 • Bruixots de l'aigua. Els saurins a Catalunya pdf icon [2,42 MB ]

  Rosa M. Canela Balsebre. Barcelona 2010. Volum 1, col·lecció Estudis sobre el patrimoni etnològic de Catalunya. Edició completa.

Aquesta col·lecció de música tradicional catalana, té el propòsit de publicar fons documentals recuperats, tant de gralla com d'altres instruments tradicionals catalans, i alhora impulsar l'edició de nous arranjaments de temes populars i composicions originals.

 

Aquest col·lecció és una eina de divulgació en format audiovisual de les diferents representacions festives que se celebren a Catalunya. Els documentals compten amb els testimonis de les persones vinculades a la festa, donant així, una àmplia visió dels aspectes que les composen.

Festes a Catalunya. Volum 5

Volum 5

Volums a la venda

A la pàgina Publicacions de la Generalitat de Catalunya.

La Fonoteca de Música Tradicional Catalana (FMTC) és un programa de recerca etnomusicològica de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. L'acció continuada d'aquesta recerca ha generat un fons fonogràfic on s'hi comptabilitzen més de 20.000 fonogrames inèdits. La FMTC és també un segell discogràfic que té com a objectiu principal la difusió de manera seleccionada i amb el seu estudi corresponent dels materials aplegats en el fons sonor.

Col·lecció Fonoteca de Música Tradicional Catalana. Sèrie 2, Temes monogràfics, volum 4

Sèrie 2 Temes monogràfics, volum 5

Volums a la venda

Aquesta col·lecció ofereix informació pràctica en l’àmbit de la cultura popular i tradicional.

Col·lecció Guies de Cultura Popular. Volum 3

Volum 3

Volums a la venda

A la pàgina Publicacions de la Generalitat de Catalunya.

La col·lecció Materials d'etnologia de Catalunya és un instrument referencial impulsat des de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural com a complement a la recerca que es desenvolupa en el marc de l'IPEC. La col·lecció es concreta en forma de catàlegs, directoris, referències arxivístiques i altres materials de caràcter instrumental.

Metodologia de recerca etnològica

Volum 3

Volums a la venda

A la pàgina Publicacions de la Generalitat de Catalunya.

Volums que es poden descarregar

L'objectiu d'aquesta col·lecció és la de proporcionar als alumnes d'instruments tradicionals una ajuda que els permeti disposar d'un material didàctic útil per estudiar l'instrument de manera progressiva (sempre amb la supervisió d'un professor).

Mètode bàsic per al'estudi de la tenora

Darrer volum de la col·lecció

Volums a la venda

A la pàgina Publicacions de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta col·lecció ofereix eines pedagògiques per a desenvolupar diferents àmbits de la cultura tradicional.

El volum 13 de la col·lecció correspon al primer llibre de 50 partitures per acordió diatònic . Aquest volum està exhaurit i per aquest motiu us el podeu descarregar en el pdf que facilitem en aquesta mateixa pàgina. El volum 14 de la col·lecció correspon al segon de 50 partitures per acordió diatònic i conté material que complementa l'anterior. 

Eines de Cultura Popular. Volum 14

Volum 14 de la col·lecció

Volums a la venda

A la pàgina Publicacions de la Generalitat de Catalunya.

Arxius descarregables

Aquesta col·lecció dóna sortida a publicacions, en diversos formats, que tot i tractar la cultura popular i tradicional no es poden incloure en la resta de col·leccions de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

Monografies de Cultura Popular. Volum 2

Volum 2

Volums a la venda

A la pàgina Publicacions de la Generalitat de Catalunya.

Data d'actualització:  14.02.2018