• Imprimeix

Germans Castells, art i figures per al pessebre

El llibre

Els germans Castells al seu taller

Els germans Castells, Martí i Joan, al seu taller

Les figures del taller Castells han donat vida a multitud de pessebres. Petites escultures de qualitat fetes en el marc d’un procés totalment artesanal, rigorós i perfectament planificat, que transmet l’estima i la cura amb què s’ha fet cada una de les peces.

Tres generacions que han estat al servei de l’art pessebrístic i que, amb la seva feina, han contribuït també a la difusió i internacionalització del pessebre català. Milers de figures han sortit de les mans dels sis components d’aquesta nissaga de grans artesans, que han aportat la seva creativitat i el seu bon fer al món del pessebre.

La família Castells és una nissaga, la història de la qual està estretament lligada a la història del pessebrisme a Catalunya, i és per això que aquest llibre va més enllà de la història familiar i parla també de la història i el desenvolupament del pessebrisme a Catalunya.

L’any 2018 el Govern de Catalunya va concedir la Creu de Sant Jordi als germans Castells, Joan i Martí Castells Badia, una distinció justa i merescuda, per a ells, però —com ells mateixos van expressar— extensible a tot el moviment pessebrista català.

Destaquem

Compra en línia

Enllaç a la Llibreria de la Generalitat

Visualització del llibre per pàgines

Enllaç al compte d'Issuu de la DGCPAC

Documental que acompanya al llibre: Figures de pessebre, 1974-1976

Autor: Germans Castells
Sota llicència Creative Commons:  BY-NC-ND Reconeixement - No comercial - Sense obra derivada 4.0 Internacional

Data d'actualització:  29.11.2018