• Imprimeix

Actualitat

 • Publicades les resolucions definitives de les subvencions en cultura popular

  Ja poden consultar-se als següents enllaços les resolucions definitives del 17 de juny de les set línies de subvencions en cultura popular atorgades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

  28/06/2016
 • Sisena Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

  De l’1 de juliol al 23 d’octubre es celebrarà a 25 poblacions catalanes la 6a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, una mostra de produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic. En aquest període de temps es projectaran 84 films.

  27/06/2016
 • Publicada la Resolució que reconeix l’especificitat de les manifestacions festives amb ús de pirotècnia que se celebren a Catalunya

  Publicada la Resolució que reconeix l’especificitat de les manifestacions festives amb ús de pirotècnia que se celebren a Catalunya

  S’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la Resolució CLT/1502/2016, de 10 de juny, de reconeixement del caràcter religiós, cultural o tradicional de les manifestacions festives amb ús d’artificis de pirotècnia que se celebren a Catalunya. Aquesta norma substitueix la Resolució CMC/3659/2010, de 3 de novembre, amb l’objectiu d’actualitzar-la i adequar-la al marc legal actual.

  23/06/2016
 • Catalunya cultura convidada a l’"Smithsonian Folklife Festival" 2018 de Washington

  El conseller de Cultura Hble. Santi Vila va signar a Washington el proppassat 29 de juny el document de col•laboració entre l’"Smithsonian Institution" i la Generalitat de Catalunya que acorda la participació de Catalunya com a país convidat a l’"Smithsonian Folklife Festival" de Washington del 2018.

  22/06/2016
 • S’ha publicat per primera vegada l’informe anual del Consell de l’Associacionisme Cultural sobre l’estat de la cultura popular

  S’ha publicat per primera vegada l’informe anual del Consell de l’Associacionisme Cultural sobre l’estat de la cultura popular

  Aquest document és fruit del treball que han presentat les 32 entitats representades en el Consell de l’Associacionisme Cultural, el màxim òrgan consultiu del Departament de Cultura en relació a la cultura popular. El Consell té –entre d’altres– la funció d’elaborar un informe anual sobre l’estat de la cultura popular i l’associacionisme cultural, del qual el corresponent al 2015 n’és la primera edició.

  22/06/2016
 • Campus de Cultura Popular 2016

  Campus de Cultura Popular 2016

  Sota el paraigua campusdeculturapopular.cat la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals ofereix, des del 2012, un enllaç a les diferents activitats formatives que es despleguen durant l’estiu arreu de Catalunya en l'àmbit de la cultura popular i tradicional.

  22/06/2016
 • Publicades les subvencions de cultura popular i de l'associacionisme

  Publicades les subvencions de cultura popular i de l'associacionisme

  El proppassat 27 de maig es va publicar al Tauler de la Seu electrònica del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya la proposta provisional de les set línies de subvencions relacionades amb la cultura popular i l'associacionisme.

  30/05/2016
 • L’impacte econòmic de Fira Mediterrània és de més de 3 milions d’euros

  L’impacte econòmic de Fira Mediterrània és de més de 3 milions d’euros

  Després de 5 anys, la Fundació Universitària del Bages (FUB) ha dut a terme un nou estudi d’impacte econòmic en el territori, segons el qual es detecta un augment en el nivell d’identificació amb l’esdeveniment manresà (un 96% dels enquestats recomanaria la Fira a un amic i la puntuació que es dóna al certamen és de 7,76). Diferents factors han influenciat en l’increment de l’impacte econòmic i han disparat l’efecte multiplicador amb un retorn de 12€ per euro invertit.

  26/05/2016
 • La proposta de Carles Belda i Sanjosex guanya el Premi Teresa Rebull

  La proposta de Carles Belda i Sanjosex guanya el Premi Teresa Rebull

  Carles Belda i Carles Sanjosé -líder del grup Sanjosex- encapçalen la proposta "Belda & Sanjosex presenten 'Càntut'", guanyadora de la primera edició del Premi Teresa Rebull al millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional, convocat per la Generalitat de Catalunya i Fira Mediterrània. El projecte proposa una visita contemporània a les cançons de transmissió oral que cantaven els nostres avis.

  26/05/2016
 • Jornada sobre “Cofinançaments culturals. Recursos per a projectes locals i entitats no lucratives”

  Jornada sobre “Cofinançaments culturals. Recursos per a projectes locals i entitats no lucratives”

  El proper 9 de juny es celebrarà a l'edific de la Filmoteca de Barcelona (Sala Laya) una Jornada de Gestió de cultura popular que vol anar més enllà dels recursos públics i que du per títol “Cofinançaments culturals. Recursos per a projectes locals i entitats no lucratives” organitzada pel Departament de Cultura i la Fundació Fira Mediterrània.

  12/05/2016