• Imprimeix

Actualitat

 • L’impacte econòmic de Fira Mediterrània és de més de 3 milions d’euros

  L’impacte econòmic de Fira Mediterrània és de més de 3 milions d’euros

  Després de 5 anys, la Fundació Universitària del Bages (FUB) ha dut a terme un nou estudi d’impacte econòmic en el territori, segons el qual es detecta un augment en el nivell d’identificació amb l’esdeveniment manresà (un 96% dels enquestats recomanaria la Fira a un amic i la puntuació que es dóna al certamen és de 7,76). Diferents factors han influenciat en l’increment de l’impacte econòmic i han disparat l’efecte multiplicador amb un retorn de 12€ per euro invertit.

  26/05/2016
 • La proposta de Carles Belda i Sanjosex guanya el Premi Teresa Rebull

  La proposta de Carles Belda i Sanjosex guanya el Premi Teresa Rebull

  Carles Belda i Carles Sanjosé -líder del grup Sanjosex- encapçalen la proposta "Belda & Sanjosex presenten 'Càntut'", guanyadora de la primera edició del Premi Teresa Rebull al millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional, convocat per la Generalitat de Catalunya i Fira Mediterrània. El projecte proposa una visita contemporània a les cançons de transmissió oral que cantaven els nostres avis.

  26/05/2016
 • Jornada sobre “Cofinançaments culturals. Recursos per a projectes locals i entitats no lucratives”

  Jornada sobre “Cofinançaments culturals. Recursos per a projectes locals i entitats no lucratives”

  El proper 9 de juny es celebrarà al Palau Marc de Barcelona una Jornada de Gestió de cultura popular que vol anar més enllà dels recursos públics i que du per títol “Cofinançaments culturals. Recursos per a projectes locals i entitats no lucratives” organitzada pel Departament de Cultura i la Fundació Fira Mediterrània.

  12/05/2016
 • Joan Serra i “La dansa a l’escola”

  Joan Serra i “La dansa a l’escola”

  El proppassat 4 de maig es va presentar en un emotiu acte al teatre Pare Casals de Sant Esteve de Palautordera el llibre de Joan Figueres “La dansa a l’escola. El mestratge de Joan Serra”. Després de la presentació s’estrenà l’espectacle de dansa MIMOSA -Memorial Joan Serra-, creat especialment per a la presentació.

  06/05/2016
 • Campus de Cultura Popular 2016

  Campus de Cultura Popular 2016

  Sota el paraigua campusdeculturapopular.cat la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals ofereix, des del 2012, un enllaç a les diferents activitats formatives que es despleguen durant l’estiu arreu de Catalunya en l'àmbit de la cultura popular i tradicional.

  02/05/2016
 • Estudi sobre l’impacte econòmic de la Festa Major de Vilafranca del Penedès

  Estudi sobre l’impacte econòmic de la Festa Major de Vilafranca del Penedès

  Ja s’ha publicat l’estudi “La Festa Major de Vilafranca del Penedès, una nova anàlisi de l’impacte econòmic d’esdeveniments de cultura popular i tradicional a Catalunya.” Els estudis d’impacte econòmic quantifiquen el conjunt d’activitats econòmiques originades directa o indirectament per un esdeveniment cultural en una àrea geogràfica concreta.

  29/04/2016
 • El Dia de l’Associacionisme Cultural 2016

  El Dia de l’Associacionisme Cultural 2016

  Enguany se celebra el Dia de l’Associacionisme Cultural durant el cap de setmana del 3 al 5 de juny. En aquests tres dies, totes les entitats, associacions, ateneus i d’altres que ho vulguin, commemoraran aquest Dia amb jornades de portes obertes, actes, trobades... amb la intenció d’apropar i donar a conèixer a la ciutadania les seves activitats.

  29/04/2016
 • Cinc barraques de pedra seca de Mont-roig del Camp declarades bé cultural d’interès nacional

  Cinc barraques de pedra seca de Mont-roig del Camp declarades bé cultural d’interès nacional

  El Govern de la Generalitat ha acordat declarar bé cultural d’interès nacional, en la categoria de zona d’interès etnològic, cinc barraques de pedra seca de Mont-roig del Camp (Baix Camp). Es tracta de la “Barraca del Miquel Terna”, la “Barraca dels Comuns del Pellicer”, la “Barraca del Jaume de la Cota”, la “Barraca en espiral” i la “Barraca dels lliris”.

  21/04/2016
 • Obert el període d’inscripcions al 3r Congrés de l’Associacionisme i el Voluntariat

  Obert el període d’inscripcions al 3r Congrés de l’Associacionisme i el Voluntariat

  Fins al 10 de maig es poden formalitzar les inscripcions al 3r Congrés de l’Associacionisme i el Voluntariat que organitzat per la Generalitat de Catalunya es desenvoluparà a Barcelona el proper 20 de maig.

  20/04/2016
 • Primer Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània a Vic

  Primer Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània a Vic

  Del 27 al 28 de maig es desenvoluparà a Vic, coincidint amb Vic Capital de la Cultura Catalana i els 50 anys de l’arribada de la Flama del Canigó a Vic i al Principat, el Primer Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània, en el marc del Congrés Internacional dels Focs de Sant Joan - Flama del Canigó.

  20/04/2016