• Imprimeix

Actualitat

 • Publicades les Bases específiques de subvencions per a obres de restauració i conservació d’equipaments culturals associatius

  Avui s’han publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) les Bases de les subvencions en les que el Govern de la Generalitat destina 1,2 milions d’euros a subvencionar obres de restauració i conservació d’equipaments culturals associatius.

  05/08/2016
 • La Generalitat destina més d'un milió d'euros per al foment de la cultura popular

  La Generalitat destina més d'un milió d'euros per al foment de la cultura popular

  El Govern ha acordat autoritzar el Departament de Cultura a atorgar ajuts per un import total d’1,08 milions d’euros amb l’objectiu de fomentar la cultura popular. Els ajuts començaran pel món sardanístic i pel món del cant coral.

  27/07/2016
 • FESCAT, l’App de les festes populars catalanes

  FESCAT, l’App de les festes populars catalanes

  Ja es pot accedir a més de 15.000 festes populars catalanes al mòbil, i consultar calendari, actes, xat, xarxes socials i fotos d’aquestes a través de l’App (Aplicació per a telèfons mòbils intel·ligents) FESCAT. La descàrrega és gratuïta i permet filtrar els actes, la programació i, fins i tot, la geolocalització via GPS.

  25/07/2016
 • Les escoles vinculades a les bandes de música a Catalunya

  Les escoles vinculades a les bandes de música a Catalunya

  El proper dimecres 20 de juliol es presentarà a Amposta l’informe "Les escoles vinculades a les bandes de música a Catalunya" elaborat per les antropòlogues Carme Jiménez i Maite Hernàndez de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i promogut pel Consell Nacional de la Cultura de les Arts (CoNCA). L’acte de presentació tindrà lloc a l’Auditori de l’Escola de la Lira Ampostina a les set de la tarda, i serà presidit per Carles Duarte, president del CoNCA i Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals.

  13/07/2016
 • La creació col·lectiva serà la protagonista de la 19a Fira Mediterrània

  La creació col·lectiva serà la protagonista de la 19a Fira Mediterrània

  Del 6 al 9 d’octubre, Manresa tornarà a esdevenir epicentre cultural del país amb més de 100 companyies artístiques, prop d’un miler de professionals i al voltant de 300 activitats, -incloent 38 estrenes i 12 coproduccions-. La creació col•lectiva serà el leitmotiv d’aquesta nova edició en què comunitats, públic, entitats, artistes i professionals formaran part de processos creatius basats en metodologies col•laboratives i promogudes pel propi mercat.

  06/07/2016
 • Les conclusions i aportacions de la mostra Som Cultura Popular en un llibre

  Les conclusions i aportacions de la mostra Som Cultura Popular en un llibre

  Totes les aportacions, experiències i conclusions; en definitiva tot el pensament sorgit de la mostra Som Cultura Popular, celebrada del 21 al 24 de gener a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona, s’han recollit en el número 12 de la revista Canemàs (en format llibre).

  05/07/2016
 • El conseller Vila tanca un acord perquè Catalunya sigui el país convidat a l'Smithsonian Festival de Washington el 2018

  El conseller Vila tanca un acord perquè Catalunya sigui el país convidat a l'Smithsonian Festival de Washington el 2018

  La cultura catalana serà la protagonista del festival, considerat el més important del món sobre patrimoni cultural immaterial, amb el lema “Catalunya: tradició i creació des de la Mediterrània” Vila destaca que la presència catalana serà una “oportunitat per donar a conèixer el nostre potent sector cultural i tendir ponts amb els Estats Units en àmbits com el polític o l’econòmic”

  29/06/2016
 • Publicades les resolucions definitives de les subvencions en cultura popular

  Publicades les resolucions definitives de les subvencions en cultura popular

  Ja poden consultar-se als següents enllaços les resolucions definitives del 17 de juny de les set línies de subvencions en cultura popular atorgades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

  28/06/2016
 • Sisena Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

  Sisena Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

  De l’1 de juliol al 23 d’octubre es celebrarà a 25 poblacions catalanes la 6a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, una mostra de produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic. En aquest període de temps es projectaran 84 films.

  27/06/2016
 • Publicada la Resolució que reconeix l’especificitat de les manifestacions festives amb ús de pirotècnia que se celebren a Catalunya

  Publicada la Resolució que reconeix l’especificitat de les manifestacions festives amb ús de pirotècnia que se celebren a Catalunya

  S’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la Resolució CLT/1502/2016, de 10 de juny, de reconeixement del caràcter religiós, cultural o tradicional de les manifestacions festives amb ús d’artificis de pirotècnia que se celebren a Catalunya. Aquesta norma substitueix la Resolució CMC/3659/2010, de 3 de novembre, amb l’objectiu d’actualitzar-la i adequar-la al marc legal actual.

  23/06/2016