• Imprimeix

Actualitat

 • Es presenta l'Informe de l'Associacionisme i el Voluntariat a Catalunya 2018

  Es presenta l'Informe de l'Associacionisme i el Voluntariat a Catalunya 2018

  La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, conjuntament amb l'Observatori del Tercer Sector i la col·laboració de les entitats, han elaborat un estudi que dibuixa un teixit associatiu dinàmic i en creixement, a partir de les respostes de més de 3.000 voluntaris i 2.000 entitats. L'informe és un requeriment de la llei 25/2015 que regula el model de l'associacionisme i el voluntariat a Catalunya.

  • 31/10/2018
 • Presentació de les actes del Som Cultura Popular 2018: publicació del Fòrum d’Educació i Cultura Popular i revista Canemàs núm. 15

  Presentació de les actes del Som Cultura Popular 2018: publicació del Fòrum d’Educació i Cultura Popular i revista Canemàs núm. 15

  Dijous 22 de novembre a les 19h, a la Sala d’Actes del Palau Marc (Departament de Cultura) es presentaran les actes del Som Cultura Popular 2018. Les actes queden recollides en dues publicacions, per una banda les ponències i experiències del Fòrum d’Educació i Cultura Popular les trobarem en una publicació digital, i les presentacions de les diverses ponències, taules rodones i activitats del Som Cultura Popular formen part del monogràfic de la revista Canemàs (núm. 15).

  • 30/10/2018
 • 2a edició programa danses vives d’arrel tradicional a l’escola

  2a edició programa danses vives d’arrel tradicional a l’escola

  Després de la bona acceptació de la 1a edició del programa de danses vives d’arrel tradicional a l’escola, el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Cultura Popular i el Departament d’Ensenyament, a través del Servei d’Ordenació Curricular d’Ensenyaments de Règim Especial de la DGFPIERE, ha decidit donar continuïtat al programa amb una segona edició per aquest curs 2018-19. De nou, les entitats col·laboradores, Esbart Català de Dansaires, IEA Oriol Martorell, Esbart Marboleny, Lo Planter i Esbart Dansaire de Rubí seran les encarregades de formar els mestres participants.

  • 30/10/2018
 • L’últim any de David Ibáñez clou la definitiva consolidació de la Fira Mediterrània de Manresa

  L’últim any de David Ibáñez clou la definitiva consolidació de la Fira Mediterrània de Manresa

  La 21a Fira Mediterrània de Manresa, dedicada a explorar la relació entre cultura popular, espiritualitat i comunitat, ha consolidat aquest esdeveniment com a lloc de trobada entre la creació contemporània i la cultura d’arrel i també com a mercat líder a l’Estat espanyol en músiques del món i folk. Aquesta edició també clou els 7 anys de direcció de David Ibáñez, caracteritzats per la internacionalització, la incorporació de les avantguardes artístiques i la participació popular.

  • 29/10/2018
 • El projecte d’espectacle ÀER de Laia Santanach ha guanyat la 3a edició del premi de dansa Delfí Colomé

  El projecte d’espectacle ÀER de Laia Santanach ha guanyat la 3a edició del premi de dansa Delfí Colomé

  En el marc de la inauguració de la Fira Mediterrània de Manresa s’ha fet el lliurament del guanyador de la tercera convocatòria del premi Delfí Colomé. El projecte premiat és ÀER, de la ballarina, creadora i pedagoga Laia Santanach. El Jurat n’ha destacat la proposta que fa a partir del contrapàs i la proposta artística de repensar la jerarquia com a ostentació del poder, així com també la mirada en clau de gènere que dur a terme.

  • 05/10/2018
 • Exposició sobre el llegat del folklorista Aureli Capmany

  Exposició sobre el llegat del folklorista Aureli Capmany

  L’exposició “Patufet, on ets? Aureli Capmany (1868-1954)” es podrà visitar del 21 de setembre d’enguany al 20 de gener del 2019 a la Sala 4 del Palau Robert. La mostra és una de les activitats que promou el Govern de Catalunya per donar a conèixer la vida i l’obra de Capmany amb motiu de la commemoració del 150è aniversari del seu naixement.

  • 31/08/2018
 • Catalunya a Washington des de la Xarxa

  Catalunya a Washington des de la Xarxa

  La cultura popular catalana va ser convidada a la 51ena edició de l’Smithsonian Folklife Festival a Washington que va tenir lloc des del 27 de juny fins el 8 de juliol de 2018.

  • 08/08/2018
 • Segona modificació de les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en l'àmbit de la cultura popular i el patrimoni etnològic

  Segona modificació de les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en l'àmbit de la cultura popular i el patrimoni etnològic

  Amb data 3 d’agost s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), la Resolució CLT/1866/2018, de 27 de juliol, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC), de 27 de juliol de 2018, de segona modificació de les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en l'àmbit de la cultura popular i el patrimoni etnològic.

  • 06/08/2018
 • Segona edició del Festival “Amb so de cobla”

  Segona edició del Festival “Amb so de cobla”

  Del 8 al 12 d’agost es celebra en diferents espais de Palamós la segona edició del Festival “Amb so de cobla”, el primer festival que expressa la sonoritat dels instruments de cobla més enllà de la pròpia formació de cobla convencional.

  • 02/08/2018
 • Les associacions culturals encapçalen el cens d’entitats que fomenten la llengua catalana

  Les associacions culturals encapçalen el cens d’entitats que fomenten la llengua catalana

  El Cens d’entitats de foment de la llengua catalana ha assolit el 2018 la xifra de 214 entitats (163 associacions i 51 fundacions), incorporant enguany 23 entitats més. Per àmbits d’actuació: 117 treballen en l’àmbit cultural; 31 en l’àmbit empresarial, laboral i professional; 19 en l’àmbit del foment de la llengua; 19 en l’àmbit de joves, lleure i esport; 18 en integració social i 10 en ciència i tecnologia. I en les associacions culturals tenen una important rellevància les de cultura popular.

  • 25/07/2018