• Imprimeix

Actualitat

 • Cloenda de l'Any Aureli Capmany

  Cloenda de l'Any Aureli Capmany

  L'Any Aureli Capmany es clourà amb un acte al Palau Robert el 17 de gener a les 18h.

  • 08/01/2019
 • Es publica “El llibre d'orgue de Prats de Rei”

  Es publica “El llibre d'orgue de Prats de Rei”

  La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura ha publicat, conjuntament amb l’editorial “dinsis.cat”, i en la col·lecció Calaix de solfa, ““El llibre d'orgue de Prats de Rei de Domingo Monfort (1801-1870)” a cura de Daniel Vilarrúbias.

  • 14/12/2018
 • Presentacions del llibre “Germans Castells, art i figures per al pessebre”

  Presentacions del llibre “Germans Castells, art i figures per al pessebre”

  Els propers 15 i 18 de desembre es presentarà a Montblanc i a Barcelona, respectivament, el llibre “Germans Castells, art i figures per al pessebre”. El dia 15 al migdia, la presentació serà en el marc de la inauguració del Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc, i el 18 a les 6h de la tarda, la presentació és al Centre d’Artesania Catalunya de Barcelona. En ambdues presentacions hi participaran els germans Joan i Martí Castells Badia, i els autors del llibre Ismael Porta i Ramon Albornà.

  • 30/11/2018
 • La “pedra seca” Patrimoni Immaterial de la Humanitat

  La “pedra seca” Patrimoni Immaterial de la Humanitat

  La candidatura internacional “L’art de la pedra seca: coneixements i tècniques”, presentada per 8 estats europeus –Croàcia, Xipre, França, Grècia, Espanya, Itàlia, Eslovènia i Suïssa— ha estat inclosa en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial per a la UNESCO. La decisió ha estat presa pel Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial.

  • 29/11/2018
 • Les figures del pessebre desitgen un Bon Nadal

  Les figures del pessebre desitgen un Bon Nadal

  El pessebre és un element central del Nadal, i en el pessebre, l’element més important són les figures. Enguany, des de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, s’ha volgut felicitar el Nadal a tothom amb l’edició del llibre “Germans Castells, art i figures per al pessebre”

  • 28/11/2018
 • S’amplia el Consell de l’Associacionisme Cultural

  S’amplia el Consell de l’Associacionisme Cultural

  Per tal de donar cabuda a més entitats dins el Consell de l’Associacionisme Cultural, s’ha modificat l’Ordre del 2014, de creació d’aquest òrgan. En aquest sentit s’hi han afegit quatre noves vocalies que seran ocupades per: 1/Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya, 2/Federació Catalana de Passions, 3/Associació Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre i 4/Federació Catalana de Joc Tradicional.

  • 28/11/2018
 • Presentació de les actes del Som Cultura Popular 2018: publicació del Fòrum d’Educació i Cultura Popular i revista Canemàs núm. 15

  Presentació de les actes del Som Cultura Popular 2018: publicació del Fòrum d’Educació i Cultura Popular i revista Canemàs núm. 15

  Dijous 22 de novembre a les 19h, a la Sala d’Actes del Palau Marc (Departament de Cultura) es presentaran les actes del Som Cultura Popular 2018. Les actes queden recollides en dues publicacions, per una banda les ponències i experiències del Fòrum d’Educació i Cultura Popular les trobarem en una publicació digital, i les presentacions de les diverses ponències, taules rodones i activitats del Som Cultura Popular formen part del monogràfic de la revista Canemàs (núm. 15).

  • 16/11/2018
 • Es presenta l'Informe de l'Associacionisme i el Voluntariat a Catalunya 2018

  Es presenta l'Informe de l'Associacionisme i el Voluntariat a Catalunya 2018

  La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, conjuntament amb l'Observatori del Tercer Sector i la col·laboració de les entitats, han elaborat un estudi que dibuixa un teixit associatiu dinàmic i en creixement, a partir de les respostes de més de 3.000 voluntaris i 2.000 entitats. L'informe és un requeriment de la llei 25/2015 que regula el model de l'associacionisme i el voluntariat a Catalunya.

  • 31/10/2018
 • 2a edició programa danses vives d’arrel tradicional a l’escola

  2a edició programa danses vives d’arrel tradicional a l’escola

  Després de la bona acceptació de la 1a edició del programa de danses vives d’arrel tradicional a l’escola, el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Cultura Popular i el Departament d’Ensenyament, a través del Servei d’Ordenació Curricular d’Ensenyaments de Règim Especial de la DGFPIERE, ha decidit donar continuïtat al programa amb una segona edició per aquest curs 2018-19. De nou, les entitats col·laboradores, Esbart Català de Dansaires, IEA Oriol Martorell, Esbart Marboleny, Lo Planter i Esbart Dansaire de Rubí seran les encarregades de formar els mestres participants.

  • 30/10/2018
 • L’últim any de David Ibáñez clou la definitiva consolidació de la Fira Mediterrània de Manresa

  L’últim any de David Ibáñez clou la definitiva consolidació de la Fira Mediterrània de Manresa

  La 21a Fira Mediterrània de Manresa, dedicada a explorar la relació entre cultura popular, espiritualitat i comunitat, ha consolidat aquest esdeveniment com a lloc de trobada entre la creació contemporània i la cultura d’arrel i també com a mercat líder a l’Estat espanyol en músiques del món i folk. Aquesta edició també clou els 7 anys de direcció de David Ibáñez, caracteritzats per la internacionalització, la incorporació de les avantguardes artístiques i la participació popular.

  • 29/10/2018