• Imprimeix

Actualitat

 • Xarxes d'esdeveniments culturals. Per què? Com s'estructuren? Com es gestionen?

  Xarxes d'esdeveniments culturals. Per què? Com s'estructuren? Com es gestionen?

  És el títol de la nova jornada formativa especialitzada que organitza la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals. Té com a objectiu donar a conèixer models i estratègies de treball en xarxa i analitzar-ne el funcionament per tal de potenciar les xarxes existents i oferir recursos per a l'impuls del treball col•laboratiu en la planificació, gestió, comunicació i visibilització de projectes culturals.

  • 20/04/2017
 • El Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC) ha digitalitzat el fons documental del compositor Pep Ventura

  El Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC) ha digitalitzat el fons documental del compositor Pep Ventura

  El Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC) ha digitalitzat i per tant posat a l’abast de tothom a través d’internet el fons documental del compositor Pep Ventura (1817-1875), una col·lecció de més de cinc-centes partitures, la majoria autògrafes; en aquest procés també s’han digitalitzat obres del seu fill Benet Ventura.

  • 04/04/2017
 • Publicades les subvencions en cultura popular i patrimoni etnològic

  Publicades les subvencions en cultura popular i patrimoni etnològic

  En data d’avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat les bases específiques i la convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, en l'àmbit de la cultura popular i el patrimoni etnològic per a l'any 2017 en els següents terminis i en les següents línies:

  • 27/03/2017
 • El Centenari Josep Romeu i Figueras comença a caminar

  El Centenari Josep Romeu i Figueras comença a caminar

  La reunió de la Comissió Coordinadora, el proper dimecres 29 de març a l’Ajuntament d’Igualada, marca l’inici dels actes i activitats commemoratius del Centenari del naixement del poeta i crític literari Josep Romeu i Figueras, especialista en literatura catalana modernista i contemporània, poesia tradicional i teatre popular.

  • 27/03/2017
 • Les festes de Sant Roc de Barcelona declarada festa patrimonial d’interès nacional i el Desclavament i la processó de l'Encontre de la Granadella declarats elements festius patrimonials d'interès nacional

  Les festes de Sant Roc de Barcelona declarada festa patrimonial d’interès nacional i el Desclavament i la processó de l'Encontre de la Granadella declarats elements festius patrimonials d'interès nacional

  Segons acord del Govern de la Generalitat de Catalunya de 21 de març, s’ha acordat declarar les festes de Sant Roc de la plaça Nova de Barcelona festa patrimonial d’interès nacional. També s’ha acordat declarar el Desclavament i la processó de l'Encontre de la Granadella elements festius patrimonials d'interès nacional, i inscriure ambdues declaracions en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

  • 27/03/2017
 • S’incorporen l’acordió diatònic i el fiscorn baix als programes d’estudis dels Conservatoris

  S’incorporen l’acordió diatònic i el fiscorn baix als programes d’estudis dels Conservatoris

  Segons decret del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya s’incorporen els currículums dels ensenyaments d'acordió diatònic i de trombó (fiscorn baix) dins l'àrea d'instruments tradicionals i es desplega la possibilitat d'establir perfils professionals als dos darrers cursos dels ensenyaments de música de grau professional.

  • 20/03/2017
 • El grup ‘Corrandes són Corrandes’ presenta el disc “Balls de falles de Sant Joan”

  El grup ‘Corrandes són Corrandes’ presenta el disc “Balls de falles de Sant Joan”

  ‘Corrandes són Corrandes’ estrena un senzill amb “Balls de falles de Sant Joan”, una proposta artística basada en tonades i lletres recollides per Enric Vigo i Vicenç Bosch al Pallars, en el marc de la recuperació de la figura d'Enric Vigo (1865-1926) duta a terme per L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i que ha tingut el suport de l’IRMU i de l’IPEC.

  • 16/03/2017
 • El Govern aprova la protecció de 12 coeteres del Delta de l'Ebre

  El Govern aprova la protecció de 12 coeteres del Delta de l'Ebre

  Segons publica el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) de data 16 de març de 2017, el Govern ha aprovat la declaració com a Béns Culturals d'Interès Nacional (BCIN), en la categoria de zones d'interès etnològic, 12 coeteres del Delta de l’Ebre. Les coeteres protegides són: Pesigo (l’Ampolla), Piñol (Camarles), Ravanals (l’Aldea), Cámara i Paredols (Amposta), Tario i Lluco (Sant Carles de la Ràpita), Buda, Navarro, Llúpia (Sant Jaume d’Enveja), Montañana i Bombita (Deltebre).

  • 16/03/2017
 • La candidatura "Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani" continua fent camí cap a la UNESCO

  La candidatura

  El Consejo del Patrimonio Histórico, organisme estatal encarregat d’aprovar les diferents propostes que es presentaran, ha valorat molt positivament la proposta presentada per representants de la Generalitat de Catalunya, per tal d’inscriure aquesta candidatura a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

  • 10/03/2017
 • La Colla Vella dels Xiquets de Valls cedeix el seu fons documental a la Generalitat de Catalunya

  La Colla Vella dels Xiquets de Valls cedeix el seu fons documental a la Generalitat de Catalunya

  La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha cedit en règim de comodat el seu fons documental a la Generalitat de Catalunya. El fons, que es conservarà a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp, abasta des de l’any 1867 fins a l’actualitat i té més de 58.000 imatges i 197 documents audiovisuals. Aquest fons és un testimoni documental de primer ordre de l’activitat castellera, considerada Patrimoni Mundial Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

  • 06/03/2017