• Imprimeix

Actualitat

 • Llistat de participants seleccionats per participar al Folklife Festival 2018

  Llistat de participants seleccionats per participar al Folklife Festival 2018

  Es fa públic el llistat de persones i entitats seleccionades per participar al Smithsonian Folklife Festival 2018, en què Catalunya serà la cultura convidada. Aquest festival, el més important del món dedicat a patrimoni cultural immaterial, tindrà lloc del 27 de juny al 8 de juliol a Washington. La cultura popular catalana hi serà representada a través de la imatgeria festiva, la música i la dansa d’arrel, els castellers, l’artesania i les festes tradicionals, entre d’altres. Aquesta mostra serà a la vegada el 31è Aplec Internacional organitzat per Adifolk amb el lema "Ponts de cultura: un viatge d'anada i tornada, Europa-Amèrica-Catalunya", que tindrà una primera etapa el mes de maig a Manresa per acabar el mes següent a Washington. La participació de Catalunya al Folklife Festival és possible gràcies a la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

  • 09/03/2018
 • Catàleg d’exposicions de cultura popular i tradicional

  Catàleg d’exposicions de cultura popular i tradicional

  Com que moltes institucions, entitats i federacions de cultura popular tenen exposicions de producció pròpia que moltes vegades tenen un ressò limitat, la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural ha creat un catàleg virtual d’exposicions a disposició de totes aquelles entitats o institucions que vulguin deixar-les o bé acollir-les.

  • 06/03/2018
 • Obert el període per a presentar les sol·licituds de subvencions (del 6 al 19 de març)

  Obert el període per a presentar les sol·licituds de subvencions (del 6 al 19 de març)

  El DOGC núm. 7571 de 5 de març, publica la Resolució CLT/333/2018, de 26 de febrer en la qual es fa públic l’Acord del Consell d’Administració de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC), adoptat el 19 de febrer de 2018, per la qual s’obre convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva de diverses línies d'ajuts.

  • 05/03/2018
 • '3r Simposi Internacional de Focs Festius de la Mediterrània'

  '3r Simposi Internacional de Focs Festius de la Mediterrània'

  Del 13 al 15 d'abril, tindrà lloc a Gandia el '3r Simposi Internacional de Focs Festius de la Mediterrània', on amb el subtítol “Els sons del foc: la pirotècnia a les festes”, es debatrà el paper de la pirotècnia en les festes relacionades amb el foc.

  • 02/03/2018
 • Any Aureli Capmany

  Any Aureli Capmany

  El proppassat 26 de febrer, en un acte presidit per la Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural Àngels Blasco, es va presentar l’Any Aureli Capmany a l’Ateneu Barcelonès, que commemorarà els 150 anys del naixement d’Aureli Capmany. La declaració del Govern de la Generalitat té l’objectiu de difondre la seva figura i donar reconeixement públic a la seva tasca en la cultura popular de Catalunya.

  • 02/03/2018
 • El Departament de Cultura coorganitza el concert de Kepa Junquera a L’Auditori on presentarà el seu treball FOK

  El Departament de Cultura coorganitza el concert de Kepa Junquera a L’Auditori on presentarà el seu treball FOK

  El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, ha coorganitzat amb la productora Escenapart, el concert de Kepa Junquera a L’Auditori, on l’acordeonista basc presentarà el seu últim disc, Fok (Satèlite K, 2017), designat millor disc de l'any de folk per la crítica dels Premis Enderrock 2018. El concert, que tindrà lloc el pròxim dijous 8 de feber a la Sala 1 de l’Auditori, a partir de les 21 hores, té el suport del Festival BarnaSants, del Tradicionàrius i de L’Auditori de Barcelona.

  • 07/02/2018
 • Premi Valeri Serra i Boldú de cultura popular

  Premi Valeri Serra i Boldú de cultura popular

  Oberta a Bellpuig la convocatòria del 33è Premi Valeri Serra i Boldú, el premi de textos més important pel que fa a la recuperació i investigació de cultura popular. El convoquen el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Bellpuig i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

  • 26/01/2018
 • Presentació d’una exposició virtual, un llibre i un CD dedicats a Pep Ventura

  Presentació d’una exposició virtual, un llibre i un CD dedicats a Pep Ventura

  En el marc dels actes de cloenda de Figueres-Capital de la Sardana 2017 i de l’Any Pep Ventura, es presentarà el dissabte 3 de febrer a Figueres, l’exposició virtual "Sardanes", la monografia "Això no és una biografia de Pep Ventura" i el CD "Pep Ventura, Música Romàntica a Figueres".

  • 09/01/2018
 • Fòrum d'educació i cultura popular

  Fòrum d'educació i cultura popular

  El Fòrum vol reconèixer l’important paper de la cultura popular en l’àmbit educatiu, i fer visibles activitats impulsades per centres educatius, AMPA, ajuntaments, associacions i federacions.

  • 19/12/2017
 • Som Cultura Popular, segona edició

  Som Cultura Popular, segona edició

  Els espais de Fabra i Coats i de Can Fabra (al barri de Sant Andreu de Barcelona), els dies 25, 26, 27 i 28 de gener, seran l’escenari on es desenvoluparan multitud d’activitats obertes al públic, al voltant del món de la cultura popular.

  • 19/12/2017