Culturapopular.mes
Actualitat sobre cultura popular i associacionisme cultural
Departament de Cultura
Desembre 2017 #15
Per Nadal, cada ovella al seu corral

Hi ha un gran consens a l’hora de reconèixer el refranyer popular com a font de saviesa. Perquè, molt sovint, els refranys ens aconsellen o ens indiquen el camí a seguir.
El dia 6 de desembre, Sant Nicolau, iniciem el Cicle de Nadal. I quina millor manera de començar-lo que invocant un clàssic del nostre refranyer: “Per Nadal, cada ovella al seu corral. Per Sant Esteve, cada ovella a casa seva”.
Seguint aquest fil conductor, us oferim un petit regal nadalenc: la carta que va escriure l’any 1939 el periodista, diplomàtic i traductor Eugeni Xammar, un defensor permanent de la llibertat de Catalunya. En la seva carta Xammar descriu com es viuen aquestes festes tan especials quan som lluny del corral, lluny de casa nostra. Podeu llegir la carta a l'enllaç "Llegiu-ne més".
El retrobament familiar per Nadal és un desig àmpliament compartit i arrelat a la nostra societat i al nostre imaginari col·lectiu. Tothom pot ajudar a aconseguir aquest retrobament des de la més ferma de les voluntats i la més gran de les perseverances.

Bon Nadal i millor any 2018!

Foto: Mehdi Genest (Unsplash), modificada.
Llegiu-ne més

Bibliografia nadalenca

El Centre de Documentació de Cultura Popular ens ofereix enguany una bibliografia selectiva sobre Nadal. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Músiques i sons per a pastorets i pessebres vivents

El Departament de Cultura ha lliurat a les Coordinadores de Pessebres Vivents i de Pastorets el banc digital de música i sons per al seu ús en les representacions.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Els romanços de Joan Amades al “Calaix”

Els romanços del Fons de la DGCPAC ja es poden consultar a “Calaix”, el repositori d’imatges del Departament de Cultura.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Crida a la participació a la Revista d’Etnologia de Catalunya

Fins el 5 de març de 2018 es podran presentar articles per al número 43 de la REC. Cal seguir les pautes d’acord a les bases de publicació.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Directe a

Twitter DGCPAC Imprimeix
Alta butlletí | Baixa butlletí | Butlletins anteriors | Contacte

ISSN: 2462-6694 | Dipòsit legal: B 21404-2016

Generalitat de Catalunya