• Imprimeix

El patrimoni online

  • Millorar la qualitat dels continguts sobre patrimoni català a Internet
  • Augmentar els serveis disponibles
  • Garantir l’accés a aquestes dades al major nombre de persones


Aquests són els objectius de la D.G. d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni i per aconseguir-los apostem per l’ús de les noves tecnologies. A continuació us presentem el projectes més recents.

Patrimoni.gencat

Presenta el patrimoni català en un format innovador combinant serveis i informació amb recursos audiovisuals (vídeos, gigafotos, panoràmiques o 3D...) amb un objectiu: la divulgació cultural.
La seva presència en xarxes socials 2.0 (Facebook, Flickr, Youtube o Twitter) permet interactuar amb una comunitat de milers d’amants del patrimoni.

Patrimoni.gencat

Informació relacionada

Patrimoni.TV

És la televisió del patrimoni català. Els millors reportatges d’actualitat (com la descoberta de la tomba de Pere el Gran), cròniques, entrevistes o gràfics en 3D.
A més de poder veure els vídeos, Patrimoni.tv t’ofereix continguts relacionats i l’accés al canal que patrimoni.gencat té a Youtube, amb opció d'afegir comentaris als vídeos.

Patrimoni.TV

Informació relacionada

Museus en línia

Aquesta aplicació obre les portes dels museus catalans i proporciona una part important de la documentació dels objectes que s’hi conserven. Des d’àmfores fins a ràdios, l’usuari disposa de més de 230.000 objectes que fins fa poc només es podien veure en el mateix museu. Amb Museus en línia, els museus han vist ampliades les seves possibilitats de difusió.

Museus en línia

Informació relacionada

Arxius en línia

Permet l’accés públic als documents dels arxius del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. L’aplicació recull el fons de l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), dels arxius de la Xarxa d’Arxius Comarcals (XAC) i la Premsa digitalitzada de la Xarxa d’Arxius Comarcals.

Arxius en línia és una aposta forta per la digitalització i per fer accessibles els documents al major nombre d’usuaris.

Pat.arquitectura

És una moderna aplicació que mostra els elements més destacats de l’arquitectura de Catalunya: edificis, conjunts arquitectònics, etc. Inclou des d’arquitectura ibèrica (Vilars d’Arbeca), a edificis contemporanis (Torre Agbar).

El web presenta els continguts amb una línia del temps 3D que ens guia i presenta diversos punts de vista dels edificis (història, construcció, personatges, etc), informació pràctica i una àmplia galeria multimèdia.

Pat.arquitectura

Informació relacionada

eGipci

Eina en entorn Extranet adreçada principalment a administracions, institucions, professionals investigadors i empreses, que té com a objectiu millorar i ampliar l 'accés a determinada informació sobre el Patrimoni Cultural Immoble català. Dóna accés a les fitxes de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya (Arqueològic, Paleontològic i Arquitectònic) i a les dades georeferenciades dels registres de l'Inventari a partir d'un visor SIG, així com a determinades dades de tramitació de les sol·licituds dels permisos d'intervencions arqueològiques i paleontològiques.

 

eGIPCI

Informació relacionada

Pat.mapa

El Pat.mapa ofereix una cerca conjunta a diferents bases de dades i presenta els resultats sobre el mapa, sobre una línia de temps i en fitxes. Proporciona la informació de cada element i recomanacions d’altres que hi tenen relació, geogràfica o temàtica.

La informació sobre patrimoni cultural és multidisciplinar. Per comprendre-la bé és important situar-la en el context apropiat, sigui geogràfic, cultural o temporal. Per això, Patmapa és un nou model de web associatiu, relacionat i integrat.

Pat.mapa

Informació relacionada

Calaix

Dipòsit digital del Departament de Cultura que permet accedir als documents derivats de la pròpia activitat del Departament. Està organitzat per àmbits, comunitats i col·leccions. Per exemple, es poden consultar els expedients de declaració dels Béns Culturals d’Interès Nacional, les memòries d’intervencions arqueològiques o els programes funcionals de les biblioteques.

Calaix
Claix

Clicat Cultura

Què tenen en comú l’escriptor Jaume Cabré, la Patum de Berga i l’edifici de la Pedrera? Tots són a Clicat, el recull multimèdia de la cultura catalana.
Organitzada per categories, aquesta galeria en xarxa permet visualitzar imatges i vídeos, fer cerques i escollir diferents formes de presentació del material audiovisual.

Clicat Cultura

Informació relacionada