• Imprimeix

Projectes Europeus

Taller Europeana DSI “Publicar a Europeana & Eines per fer visible la vostra col·lecció”

 

 

El passat 23 i 24 de febrer es celebrà el "Taller Europeana DSI “Publicar a Europeana & Eines per fer visible la vostra col·lecció", organitzat per Michael Culture, el Departament de Cultura de la Generalitat i la col·laboració del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l'Ajuntament de Girona.

L'objectiu principal del taller era incrementar el coneixement de la plataforma Europena i les eines per a gestionar les col·leccions. També, convidar als museus a participar amb les seves col·leccions a Europeana, a través de l'agregador nacional.

Al llarg de dos dies, un centenar de professionals del món dels museus, arxius i biblioteques, participaren en les conferències. La primera sessió es va centrar en la nova estrategia d'Europeana d'agregació de continguts a través dels DSI, la plataforma MuseHub i la presentació de l'Associació Michael Culture. Es va tancar amb una conferència sobre els "Catàlegs en línia i la legislació espanyola.

La segona sessió se centra en l'àmbit català. Després d'una ponència on s'explica com es podia participar a Europeana a través del Dipòsit digital Calaix amb el suport del Departament de Cultura, diferents museus que ja participen, explicaren la seva experiència. El taller es tancà amb un espai de debat entre ponents i participants.