• Imprimeix

Sistema d'Informació Geogràfica (SIG)

El Sistema d'Informació Geogràfica de la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura és una eina de gestió i d'anàlisi territorial del patrimoni cultural immoble català (arqueològic, paleontològic i arquitectònic).

Aquest sistema es va implantar l'any 2005, fruit de la demanda del Servei d'Arqueologia i Paleontologia de la necessitat d'un SIG aplicat a l'arqueologia i la paleontologia catalanes, i gràcies al treball dut a terme des del Servei per fer realitat aquest projecte.

Juntament amb l'Inventari del Patrimoni Cultural Immoble Català, és una de les principals eines preventives de què disposa la Direcció General del Patrimoni Cultural. 

En els camps de l'arqueologia i la paleontologia s'utilitza per a la gestió dels recursos arqueològics i paleontològics, la recerca, l'arqueologia del paisatge, la representació espacial del comportament humà del passat o l'avaluació ambiental, entre d'altres.

Actualment el SIG de la Direcció General del Patrimoni Cultural és gestionat pel Servei de Suport Tècnic i Inventari, que ha desenvolupat un geoportal mitjançant el qual es pot consultar tota la informació geogràfica relativa al patrimoni cultural immoble català.

Geoportal del Patrimoni Cultural

 

Responsable:
Servei de Suport Tècnic i Inventari
Data d'actualització:  22.09.2017