Conferencia Tribuna Arqueologia

Tribuna d'Arqueologia és un cicle de conferències anual que organitza el Servei d'Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura amb l'objectiu de donar a conèixer les novetats de les investigacions arqueològiques i paleontològiques fetes a Catalunya, així com dels treballs realitzats a l'exterior que puguin ser d'interès en relació a l'arqueologia catalana. La revista Tribuna d'Arqueologia compila els articles de les conferències de cada temporada.

36 edicions

El Servei d'Arqueologia i Paleontologia inicià el cicle anual de conferències de la Tribuna d'Arqueologia l'any 1982. Des de llavors, tant el cicle de conferències com la publicació de la revista s'han desenvolupat ininterrompudament.

Aquesta llarga i reeixida tradició ha fet de la Tribuna d'Arqueologia el calidoscopi que ha recollit la realitat arqueològica i paleontològica des dels seus múltiples vessants: la recerca, els canvis en el marc legal, l'adequació dels jaciments per a la visita, etc. Arqueòlegs, paleontòlegs, químics, gestors, arquitectes, restauradors, museòlegs... tots han tingut cabuda en aquestes conferències que han esdevingut una plataforma de referència en el món acadèmic i cultural.

La Tribuna digital

La tardor de 2011 la Tribuna va iniciar una nova etapa amb la creació del web de la Tribuna d'Arqueologia. Aquest web ha permès ampliar l'abast que fins llavors havia tingut el cicle de conferències, establint un contacte constant entre el Servei d'Arqueologia i Paleontologia i els diversos sectors, dinamitzant la relació i l'activitat de la comunitat científica vinculada al món de l'arqueologia i la paleontologia, i incorporant nous continguts: notícies, articles, publicacions i documents del Servei, reculls bibliogràfics i de recursos, accés al contingut de totes les Tribunes d'Arqueologia publicades i als vídeos de les conferències des de la temporada 2007, fòrum de participació, etc. A més, les conferències de la Tribuna d'Arqueologia es reprodueixen en temps real (streaming) a través del web, i els participants poden fer preguntes als ponents a través dels comentaris i de Twitter.

Pel que fa a la revista, a partir de la Tribuna d'Arqueologia 2011-2012 la seva publicació ha passat a ser exclusivament digital.

Web de la Tribuna d'Arqueologia

 

 
Responsable: 
Secció d'Actuacions
Servei d'Arqueologia i Paleontologia
 
Data d'actualització:  05.10.2018

Informació relacionada