• Imprimeix

Obra d'Antoni Gaudí (1984-2005)

Situació geogràfica

Barcelona, Santa Coloma de Cervelló
N41 24 48.2 E2 09 10.7

Data d'inscripció: 1984

Ampliació: 2005

Criteris d'inscripció

C (i), (ii) i (iv)

Descripció

Quatre edificis construïts per l'arquitecte Antoni Gaudí (1852-1926), a Barcelona i proximitat, han estat incorporats al Parc Güell, al Palau Güell i la Casa Milà (Barcelona) inscrits a la Llista del Patrimoni Mundial el 1984. Testimonien la construcció creativa excepcional de Gaudí al desenvolupament de l'arquitectura i les tècniques de construcció a la fi del segle XIX i principis del XX. Aquests monuments són l'expressió d'un estil a la vegada eclèctic i molt personal que es va donar lliurament no solament a l'arquitectura sinó també a l'art dels jardins, l'escultura i totes les formes d'art decoratives. Els quatre edificis afegits a la Llista són: la Casa Vicens (1993-1885), Casa Batlló (1 ), l'Obra de Gaudí a la façana de la Nativitat i la Cripta de la Sagrada Família (1904-1906), la Cripta de la Colònia Güell (1898-1905)

Justificació de la inscripció

Criteri (i): L'obra d'Antoni Gaudí representa una contribució creativa excepcional i remarcable al desenvolupament de l'arquitectura i de la construcció de la fí del segle XIX i de principis del segle XX.
Criteri (ii): El treball de Gaudí representa un important intercanvi de valors, estretament associats als corrents culturals i artístics del seu temps representats pel Modernisme català. Va anticipar-se i influencià bon nombre de formes i de tècniques que han tingut un paper dins el desenvolupament de la construcció moderna del segle XX.
Criteri (iv): L'obra de Gaudí comporta més exemples remarcables de la tipologia de construcció de l'arquitectura de principis del segle XX, tant residencial com públic, pel desenvolupament de les quals ha jugat un paper major sobre la prespectiva de la creació

Data d'actualització:  15.11.2012