• Imprimeix

Exposicions itinerants

Des de la seva introducció l’any 2008, Google Street View ha palesat la idea que Internet ofereix un doble accés visual a la realitat. Fins ara s’havia d’esbrinar la configuració dels espais públics visitant-los físicament, però amb aquesta nova eina d’experiència virtual, sense bellugar-se de davant de la pantalla de l’ordinador, es pot obtenir la mateixa informació.

Google Street View proporciona una percepció en diferit i de segona mà (o de segon ull) de qualsevol lloc transitable sobre el planeta. Els efectes que se’n deriven són molt pràctics per als usuaris i per aquest motiu Google Street View ha esdevingut tan popular com a sistema per localitzar adreces o per identificar racons concrets. Però també ha generat un nou territori de recerca conceptual i de creativitat i ha incentivat, així, nombrosos projectes d'artistes contemporanis: la disponibilitat i la contingència de les imatges obtingudes de la interfície genera una substància visual inèdita —la representació virtual de la realitat— que convida a ser bussejada críticament i plàsticament.

L’exposició és una mostra que reuneix el treball de set artistes que recorren als recursos de la prestidigitació, l’endevinació i l’aparicionisme, però també de la tecnologia i la ciència, per analitzar les circumstàncies que envolten la producció d’il·lusions en relació amb la percepció de la realitat. la mostra posa el focus en el paper que hi juga la predisposició de l’espectador a creure en uns fets que contradiuen les lleis de la física.

“Plou, neva, pinta”, pretén apropar les noves perspectives de la pintura contemporània, dirigida especialment als infants, però adreçada a tot tipus de públics. En la mostra es presenta l’anomenada “pintura expandida” una categoria que es caracteritza perquè, en lloc de basar-se en l’ús dels pinzells, la matèria pictòrica, el bastidor i el llenç, entén com a obres pictòriques produccions que parteixen de l’espai, el gest, l’objecte, la fotografia o, fins i tot, dels dispositius digitals. Aquestes tècniques eixamplen els límits tradicionals de la pintura per convertir-la en una tècnica multidisciplinària que els artistes han fet evolucionar durant el transcurs dels segles XX i XXI a partir de la investigació i l’experimentació d’una de les principals “belles arts”.

Exposició col·lectiva que recull els vídeos finalistes del premi de vídeo creació Discover. El premi neix el 2015 a iniciativa de LOOP Barcelona i amb el patrocini d’Estrella Damm, amb l’objectiu d'apostar i reconèixer la recent producció de vídeos i films d'artistes visuals, a través d'una convocatòria oberta a la comunitat artística internacional. La mostra reuneix peces seleccionades per un jurat professional, juntament amb el vídeo més votat pel públic a través del canal online Discover. 

Data d'actualització:  20.09.2017