• Imprimeix

Exposicions itinerants

"La Lliçó de Diògenes" és una producció del Centre d’Art Tecla Sala i comissariada per Àlex Mitrani que agafa com a fil conductor les idees del filòsof grec Diògenes.

La mostra reuneix més de trenta obres, moltes d'elles inèdites, subtils i sorprenents, d'artistes de generacions i perfils molt diferents sota un nexe comú: les idees del filòsof grec Diògenes, que avui cobren una especial actualitat i pertinença.

Aquesta exposició, formada per artistes catalans contemporanis, treballa des de la senzillesa per arribar a l’essència de l’acte creatiu com un camí per entendre el món i posar en evidència la vanitat del consum i de la cultura de l’espectacle. 

L’exposició reuneix les obres dels artistes Ignasi Aballí / Mar Arza /Joan Bennassar / David Bestué / Alfons Borrell / Luz Broto / Patrícia Dauder / Joan Furriols / Antoni Llena  / Jordi Mitjà / Marc Monzó / Jordi Pablo / Guillermo Pfaff / Lucía C. Pino / Jaume Pitarch / Ivo Sans / Víctor Sunyol / Rubèn Verdú / Oriol Vilapuig / Isabel Barios i Pablo Barreda

L’exposició és una gran instal·lació sonora i plàstica, formada per diferents elements quotidians extrets del seu context per representar els paisatges als que fa referència Joan Brossa en la seva prosa dels anys 40 i 50. A més a més, es podran escoltar diferents fragments de la seva obra.

La intenció és crear una nova prosa objectual, d’interpretació lliure, que substitueixi els textos originals, però que alhora conservi oberta la potencialitat del seu significat i doni a l’espectador la llibertat de poder extreure’n la seva pròpia interpretació.

 

No em va fer Joan Brossa

Des de la seva introducció l’any 2008, Google Street View ha palesat la idea que Internet ofereix un doble accés visual a la realitat. Fins ara s’havia d’esbrinar la configuració dels espais públics visitant-los físicament, però amb aquesta nova eina d’experiència virtual, sense bellugar-se de davant de la pantalla de l’ordinador, es pot obtenir la mateixa informació.

Google Street View proporciona una percepció en diferit i de segona mà (o de segon ull) de qualsevol lloc transitable sobre el planeta. Els efectes que se’n deriven són molt pràctics per als usuaris i per aquest motiu Google Street View ha esdevingut tan popular com a sistema per localitzar adreces o per identificar racons concrets. Però també ha generat un nou territori de recerca conceptual i de creativitat i ha incentivat, així, nombrosos projectes d'artistes contemporanis: la disponibilitat i la contingència de les imatges obtingudes de la interfície genera una substància visual inèdita —la representació virtual de la realitat— que convida a ser bussejada críticament i plàsticament.

L’exposició és una mostra que reuneix el treball de set artistes que recorren als recursos de la prestidigitació, l’endevinació i l’aparicionisme, però també de la tecnologia i la ciència, per analitzar les circumstàncies que envolten la producció d’il·lusions en relació amb la percepció de la realitat. la mostra posa el focus en el paper que hi juga la predisposició de l’espectador a creure en uns fets que contradiuen les lleis de la física.

“Plou, neva, pinta”, pretén apropar les noves perspectives de la pintura contemporània, dirigida especialment als infants, però adreçada a tot tipus de públics. En la mostra es presenta l’anomenada “pintura expandida” una categoria que es caracteritza perquè, en lloc de basar-se en l’ús dels pinzells, la matèria pictòrica, el bastidor i el llenç, entén com a obres pictòriques produccions que parteixen de l’espai, el gest, l’objecte, la fotografia o, fins i tot, dels dispositius digitals. Aquestes tècniques eixamplen els límits tradicionals de la pintura per convertir-la en una tècnica multidisciplinària que els artistes han fet evolucionar durant el transcurs dels segles XX i XXI a partir de la investigació i l’experimentació d’una de les principals “belles arts”.

Data d'actualització:  20.09.2017