Accés al contingut Accés al menú de la secció
Impacte ICIC Home
Dilluns, 20 d'abril de 2015

'Balla'm un llibre' omple de Dansa les biblioteques catalanes


En commemoració del naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), figura clau en la renovació del llenguatge coreogràfic, la UNESCO va convertir el29 d'abril en el Dia Internacional de la Dansa (DID). Enguany l' Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya se sumen a aquesta celebració amb la col·laboració de les biblioteques  catalanes.

Seguir llegint...


Divendres, 17 d'abril de 2015

Deu projectes catalans reben ajuts d'Europa Creativa per a projectes de Cooperació


Un total de deu projectes amb participació catalana han obtingut ajut en la convocatòria de Suport als Projectes de Cooperació del Subprograma Cultura d’Europa Creativa. Tres dels projectes amb participació catalana beneficiaris són de gran escala, mentre que els altres set són de petita escala. En tots els casos les entitats catalanes participen en els projectes com a socis/col·laboradors.

Seguir llegint...


Divendres, 17 d'abril de 2015

Mascarell "La Mostra d'Igualada és essencial per a la cultura del país"


El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en l’acte d’inauguració de la 26a edició de La Mostra d’Igualada, ha comentat que “aquesta mostra probablement és la  més important perquè és la què s’adreça a gent jove i a infants. És aquella gent que estan en un procés de construcció del seu propi relat de vida”.


Seguir llegint...


Dijous, 16 d'abril de 2015

Cultura dóna el tret de sortida al primer dels seus mercats estratègics d'arts escèniques i de música a Catalunya


Els mercats estratègics recolzats pel Departament de Cultura són La Mostra d’Igualada, Sismògraf d’Olot, Trapezi de Reus, FiraTàrrega, Mercat de Música Viva de Vic i Fira Mediterrània de Manresa.


Seguir llegint...


Divendres, 10 d'abril de 2015

El Departament de Cultura i Sónar+D treballaran junts en el desplegament del Pla de Cultura Digital de Catalunya


El Pla vol situar les empreses culturals i creatives catalanes en primera línia de la innovació, la tecnologia i el món digital; millorar la competitivitat i l'ocupació mitjançant l'impuls de les TIC, i connectar el coneixement dels productors culturals amb les possibilitats que ofereix l'economia digital.


Seguir llegint...


Dimecres, 08 d'abril de 2015

Publicades dos subvencions de l'Audiovisual i una de Música


L'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) ha publicat dues convocatòries de subvencions de l'Audiovisual i una de l'àrea de Música:

 

Subvencions per a la producció de llargmetratges cinematogràfics i per afavorir-ne el rendiment industrial derivat de l'explotació i difusió

Fins el 7 de maig de 2015

 

Ajuts a plans de distribució de llargmetratges cinematogràfics

Fins el 29 d'abril de 2015

 

Subvencions de les activitats de les orquestres prioritàries

Fins el 22 d'abril de 2015


Dimarts, 07 d'abril de 2015

La European Creative Industries Alliance (ECIA) recull en un document les recomanacions per impulsar les indústries creatives


La European Creative Industries Alliance (ECIA), de la qual forma part el govern de la Generalitat de Catalunya, ha recollit en un document les recomanacions iconclusions de la feina duta a terme en tres anys i que representa una nova agenda de polítiques per a impulsar les indústries creatives.


Seguir llegint...


Dilluns, 30 de març de 2015

Cultura ordena els ajuts a les arts escèniques per adaptar-los a les necessitats actuals


El Departament de Cultura ha dut a terme una remodelació dels ajuts a les arts escèniques per tal d’adaptar els criteris a les necessitats actuals del sector. Es pretén així racionalitzar i ordenar el suport a les arts escèniques, crear un sistema d’ajuts eficaç i fomentar les contractacions i creació de públics.


Seguir llegint...


Actualitat Dimarts, 21 d'abril de 2015

Dilluns, 30 de març de 2015

Una exposició al Palau Robert mostra la feina dels localitzadors d'espais de rodatge


La Generalitat de Catalunya a través del Departament de Cultura i l’Agència Catalana de Turisme  presenten l’exposició “Scouting in Catalonia. Una mostra que vol donar a conèixer i posar en valor, la feina dels localitzadors d’espais de rodatge catalans.


Seguir llegint...


Dimarts, 24 de març de 2015

15 empreses i entitats catalanes participen a la fira Babel Med Music amb el suport del Departament de Cultura


Un total de 15 empreses i entitats catalanes participaran del 26 al 28 de març en el mercat Babel Med Music, que tindrà lloc a Marsella (França). Es tracta del mercat de world music més important de França i un dels més rellevants del món en aquest àmbit. Babel Med Music és un punt de trobada important per a les empreses catalanes i per al desenvolupament dels seus projectes i negocis.


Continuar llegint...


Divendres, 20 de març de 2015

Trapezi 2015 aposta per la renovació artística i els espectacles de carrer


Trapezi 2015, Fira del Circ de Catalunya, s’instal·la a Reus del 7 al 10 de maig. Després de clausurar el 2014 amb prop de 100.000 visitants, Trapezi presenta una Fira plena de noves propostes amb el clar objectiu de continuar impulsant tant l’autoria catalana com la creació estatal i internacional per esdevenir l’aparador artístic circense a Catalunya. 42 espectacles de qualitat basats en la divergència de formats - carrer, sala i cabaret – conjuguen una programació formada per 42 companyies de 10 països que destaca pel seu caràcter festiu i alegre.


Continuar llegint...


Dimecres, 11 de març de 2015

La Mostra d'Igualada, mercat estratègic, aposta pel públic juvenil


La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil, mercat estratègic del Departament de Cultura, aposta pel públic juvenil en la seva edició número 26. Del 16 al 19 d’abril, Igualada tornarà a convertir-se en un gran escenari per aco­llir les millors arts escèniques per a tots els públics.


Continuar llegint...


Destaquem
  • Art <35 BS/2015  

    S'obre la convocatòria del concurs Art <35 BS/2015

    Graduats o estudiants de Belles Arts poden presentar-se al concurs  Art <35 BS/2015 del 12 al 15 de maig

Destaquem
Destaquem
Enllaços relacionats