• Imprimeix

Llibre

Com en altres sectors de la cultura, en el sector del llibre es detecta una certa millora en el consum. Per reforçar aquest canvi de tendència, a més de les accions pròpies del Pla Nacional de la Lectura 2012-2016, liderat per la Institució de les Lletres Catalanes, el 2015 s’ha impulsat el Pla Integral del Sector del Llibre.

 

Aquest pla, dissenyat amb tots els agents del sector, té com a finaliat consolidar la indústria, ajudar a desenvolupar les noves vocacions d’editors i llibreters, incentivar la compra de llibres i incrementar l’índex de lectura de la població catalana, actualment d’un 65,3%.

D’altra banda, des del Departament de Cultura es vol aconseguir que Barcelona sigui declarada capital editorial per la UNESCO.

Quant a les subvencions, la novetat d’enguany és la creació d’una línia específica per  editorials de música.

Programes específics per àmbits ceatius i culturals

Llibre

  • Impuls del Pla Integral del Sector del Llibre.
  • Creixement de les línies de suport a la producció a través d’aportacions reintegrables vinculades a una solidesa empresarial més important.
  • Esdeveniments estratègics internacionals (Fira del Llibre de Frankfurt, Fira del Llibre Infantil de Bolonya i Fira del Llibre de Guadalajara) i mapa de fires del llibre de Catalunya.
  • Suport a les llibreries, mitjançant el Pla Llibreriactiva (Escola de Llibreria, línia d’ajuts per a la modernització de les llibreries, suport a les activitats del Gremi de Llibreters de Catalunya).
  • Seguiment del Pla Nacional de la Lectura.
Data d'actualització:  07.03.2012

Informació relacionada

Subvencions

Ajuts per a la producció, digitalització, promoció i desenvolupament empresarial

Estadístiques sobre el sector

Dades del sector editorial a Catalunya, documentació de referència per al sector i enllaços destacats

Fires del Llibre a Catalunya

Esdeveniments del sector del llibre amb el suport de l'ICEC

06/06/2017

Destaquem