• Imprimeix

Mercat del Llibre Vell de Poesia

Única fira temàtica del llibre vell de Catalunya

Única fira temàtica del llibre vell de Catalunya

Dates: 16 de maig del 2010
Lloc: Folgueroles (Osona)
Organitza: Fundació Jacint Verdaguer
Web: www.verdaguer.cat


El 16 de maig se celebra a Folgueroles el VII Mercat del Llibre Vell de Poesia, única fira temàtica del llibre vell que existeix a Catalunya, dedicat a la poesia dels segles XIX i XX. El Mercat s’emmarca dins la Festa Verdaguer, organitzada per l’Ajuntament de Folgueroles, els Amics de Verdaguer i la Fundació Jacint Verdaguer.

 

La Festa Verdaguer, amb gairebé 50 anys d’història, ha anat evolucionant fins a convertir-se, en l’actualitat, en un esdeveniment important per al poble i també per a la tradició poètica del país.

 

Hi trobem actes de caràcter tradicional i actes de caràcter literari, com conferències, presentació de novetats bibliogràfiques de Verdaguer, lectures poètiques, rutes literàries, concerts i espectacles.

 

Les dimensions del poble i les característiques del mercat fan que sigui una fira concorreguda que permet fullejar amb tranquil·litat llibres de bibliòfil i altres edicions populars de la poesia catalana dels darrers dos-cents anys. Durant l’any els llibreters de vell es reserven  petites joies de llibre vell de poesia, especialment de Verdaguer, per posar a la venda el dia del mercat. Al Mercat hi participen 7 llibreters de vell i l’Associació de Bibliòfils de Catalunya.

 

Aquesta és la setena edició del Mercat i el cinquè any que l’ICIC hi dóna suport. Imprescindible per a bibliòfils i amants del llibre vell.

Data d'actualització:  06.08.2010