• Imprimeix

Saló del Llibre de Barcelona

Saló del Llibre de Barcelona

Llibres i activitats lúdiques

Dates: novembre de 2008
Lloc: Fira de Barcelona
Organització: Fundació El Llibre
Web: www.slb-bcn.com

 

Des de la primera edició el 2005, el Saló vol convertir-se en referent dins del món del llibre i de la lectura en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya i internacional. Substitueix l’antiga Fira del Llibre de Barcelona i vol dotar Barcelona i Catalunya d’un instrument de promoció del llibre, prenent com a model els salons de París, Torí, Brussel·les i Ginebra, adreçats fonamentalment al públic.

Situat a la Fira de Barcelona, compta amb 13.000m2 d’exposició i la participació de més de 400 segells editorials. Entre les activitats, tallers, teatre infantil, exposicions, taules rodones, etc.

El Saló, que s’ha anat consolidant com a cita cultural en l’agenda de la ciutat, va donar un pas decisiu en la seva professionalització en la darrera edició del 2007, amb l’encàrrec de la gestió a Reed Exhibitions Iberia, companyia d’implantació internacional que organitza més de 460 salons, fires i exposicions, entre les quals el Saló del Llibre de París o la Fira del Llibre de Londres.

 

 

 

Saló del Llibre de Barcelona 2007

Si Sant Jordi és la gran cita del món del llibre a la primavera, el Saló del Llibre de Barcelona vol ser-ho a la tardor. Amb l’eslògan “Els llibres que més t’estimes” i el medi ambient com a eix temàtic, el Saló posa a disposició del públic 13.000m2 d’exposició a la Fira de Barcelona, amb 150.000 títols d’unes 400 editorials nacionals i estrangeres.

 

El Saló substitueix l’antiga Fira del Llibre de Barcelona i vol dotar Barcelona i Catalunya d’un instrument de promoció del llibre, prenent com a model els salons de París, Torí, Brussel·les i Ginebra, que a més del seu vessant professional compten amb un gran seguiment popular.

 

Entre les activitats d'aquesta tercera edició hi va haver presentacions de novetats editorials, recitals de poesia, conferències, taules rodones, exposicions, el lliurament del Premi Llibreter i un programa específic per a la gent gran. A més, es va fer una especial atenció al públic infantil a través de tallers, conta-contes o una obra de teatre exclusiva per al Saló. Alguns dels noms propis d’aquesta edició van ser Alfred Bosch, Miquel Desclot, Joaquim Carbó, Josep Ramoneda o Sebastià Serrano.

 

La Fundació El Llibre, promotora del certamen i formada pel Gremi d’Editors de Catalunya, el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya i el Gremi de Distribuïdors de Catalunya, ha volgut donar un pas decisiu en la professionalització del Saló encarregant la seva gestió enguany a Reed Exhibitions Iberia, companyia d’implantació internacional que organitza més de 460 salons, fires i exposicions, entre les quals el Saló del Llibre de París o la Fira del Llibre de Londres.

 

Saló del llibre

III Saló del Llibre de Barcelona

Jornades professionals

S’han organitzat dues conferències adreçades a bibliotecaris, amb els títols “Eines i solucions de software per a biblioteques” i “Desenvolupament a la Llibreria de Rotterdam en relació als canvis”.

 

Pel que fa als llibreters, tindrà lloc la “Ponència sobre la importància de la formació professional específica en el món actual de les llibreries. El cas d’Alemanya” i “Formes de col·laboració conjuntes de llibreries independents a Alemanya. El cas de eBuch (central de compres i serveis a Alemanya)”.

 

El Suport de L'ICIC

L’ICIC ha donat suport al III Saló des dels seus inicis i, concretament, per a l’any 2007:

• Ha participat en la comissió organitzadora.
• Ha atorgat una subvenció per a l’organització d’activitats de 300.000€.
• Ha cedit un espai a l’Àrea de Bibioteques de la Direcció General de Cooperació Cultural per al foment de la lectura.
• Ha donat suport publicitari, a través del conveni del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.
• Ha organitzat el MIDA (Mercat Iberoamericà de Drets Audiovisuals) en el marc del Saló, a càrrec del Centre de Desenvolupament Audiovisual de l’ICIC.

• Ha muuntat l’espai Frankfurt i el joc “Sóc un llibre” al Saló.

Data d'actualització:  25.10.2007