• Imprimeix

Què és el Registre de la Propietat Intel·lectual

El Registre de la Propietat Intel·lectual és un organisme previst a la Llei de Propietat Intel·lectual, concebut com un dels sistemes de protecció dels drets de Propietat Intel·lectual, a través de la prova i la publicitat dels drets que s'inscriuen.

 

Mitjançant la inscripció de les obres susceptibles de protecció en el Registre s'obté un mitjà de prova per acreditar qui és l'autor d'una obra inscrita i a qui corresponen els drets d'explotació econòmica de l'obra.

 

I a través de la publicitat qualsevol persona pot consultar els llibres del Registre per informar-se de les obres inscrites, dels autors i dels titulars dels drets.

 

Pel que fa a l'organització, el Registre és únic per a tot l'Estat espanyol però té una estructura descentralitzada a través dels Registres Territorials. El de Catalunya depèn del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i té la seu a Barcelona i delegacions a Girona, Tarragona i Lleida. Totes les obres presentades a les oficines del Registre de la Propietat Intel·lectual de Catalunya són qualificades per aquest, sense que sigui necessari cap més tràmit amb el Registre Central.

Data d'actualització:  21.03.2014