pla de lectura 2020
  • Imprimeix

Presentació

Ho recordava fa pocs dies Eduardo Mendoza: “una novel·la és el que és: ni la veritat ni la mentida. El que llegeix una obra de ficció i no es creu res del que s’explica, va malament; però el que s’ho creu tot, encara va pitjor.” Sense idealitzacions ingènues ni “papanatismes” de qualitat similar a la del vol de les gallines, doncs, però absolutament convençuts de la importància de l’hàbit lector per a una societat que vulgui ser realment educada, culta i finalment lliure, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha impulsat el nou Pla de lectura 2020.

De fet, afavorir l’hàbit de la lectura està sent la prioritat d’aquesta legislatura: campanyes de sensibilització ciutadana, com la de “Fas 6 anys. Tria un llibre”; de reconeixement i suport als autors, il·lustradors i traductors; noves línies d’ajut als llibreters, que han esdevingut molt més que venedors de llibres; o l’impuls d’ambicioses iniciatives firals nacionals i internacionals amb els editors, així com la convocatòria d’un nou pla per a la construcció i la renovació de biblioteques o per a la renovació de fons bibliogràfics són algunes de les accions més destacades d’un pla que preveu una inversió insòlitament milionària a favor de la lectura.

venedor diaris

©Ricard Terré. Sense títol. Barcelona, 1959.

#Llibrèfils a les xarxes

Si t’agraden els llibres, si t’apassiona llegir, si ets dels que recomanen lectures als seus amics i amigues, si creus que la vida no seria el mateix sense les històries, els pensaments, les idees o els personatges que viuen als llibres, comparteix la teva passió.

Difon #Llibrèfils