pla de lectura 2020
  • Imprimeix

Per què llegir

Octavi Serret

Octavi Serret

Per què llegir

 
 

Com a pare, us recomano una sola cosa: transmeteu als vostres fills la vostra experiència en el món de la lectura; el vostre entusiasme servirà com a detonant perquè ells mateixos descobreixin el plaer de llegir.

Llegir és aprendre vocabulari, llegir és entusiasmar-se per un assaig, llegir és un poema, llegir és crear una connexió mística entre tu, l’autor i la història que mos expliquen i sobretot rellegir; sí, jo també rellegeixo llibres que m’han agradat i que vull tornar a llegir per sentir aquella emoció que van provocar-me; o bé, aquells records i aquella felicitat que em van enlairar en el fantàstic món dels llibres i la lectura.

De molt menudets, los nostres pares mos han contat per dormir o a la vora del foc, a l’hivern, aquelles històries de faules meravelloses on los animals són els protagonistes de fets que mai no ens podríem imaginar possibles, i mos hem sentit atrets per aquells personatges especials que mos han fet somiar desperts i gaudir de la literatura en majúscules.

Aquesta és la base de l’addicció que mos porta a l’entusiasme de llegir compulsivament i créixer intel·lectualment, per seguir xalant com xiquets i fer que els nostres fills s’entusiasmin per la lectura, que és la base del coneixement que els farà créixer com a persones formades. Per això, com a pare, us recomano una sola cosa: transmeteu-los la vostra experiència en el món de la lectura; el vostre entusiasme servirà com a detonant perquè ells mateixos descobreixin el plaer de llegir, i, a partir d’aquell moment, tot serà diferent, obriran los ulls a un nou món que solament ells seran capaços de gestionar per apreciar la bona lectura.

Per mi, llegir sempre ha estat un plaer, buscar el moment adequat per gaudir d’aquell moment únic quan agafes lo llibre, que és tot un ritual per saber on t’has quedat la vegada anterior i què et trobaràs a partir d’aquell moment, quan tornes a posar-te dins d’aquell plec de papers i la teva ment et porta a viatjar i viure aventures trepidants en altres vides i fer-les teues.

De molt jove, la meua passió per la lectura i per llegir tot el que tenien mos pares a casa em va portar a decidir-me a ser el que soc, un llibreter d’ofici, un venedor de llibres nat que als tretze anys va decidir muntar una llibreria, i així m’assegurava poder llegir tot el que volgués i damunt fer negoci professional.

El meu vincle amb la lectura és alguna cosa més que les ànsies de llegir, és la meua debilitat que em porta a pensar a com treure més temps per llegir més, un vici al qual no puc ni vull renunciar per seguir creixent com a persona.

Xaleu, xalem tots sempre de la bona literatura!