• Imprimeix

Salutació del Conseller

Lluís Puig i Gordi

Primer de tot, permeteu-me dir que em considero un privilegiat per haver rebut l’encàrrec de liderar la política cultural de Catalunya en aquests moments tan decisius per al nostre país. Em sento un treballador de la cultura, sempre hi he treballat, i ara estic orgullós de poder aportar la meva experiència en el sector al servei del país. Ho dic amb emoció, però també amb tota la humilitat i responsabilitat: intentaré ser un conseller proper i obert, no ho sabria fer d’altra manera.

La meva primera intenció, el meu objectiu principal en posar-me al capdavant del Departament, és treballar per tal que la cultura arribi a tothom. Perquè crec, i n’estic profundament convençut, que la cultura és la millor eina de transformació social de què disposem les societats modernes. No tinc cap dubte que la cultura és el major i més potent motor de llibertat que tenim com a país. En aquests moments transcendentals que vivim, la cultura ha d’erigir-se com l’eix central de la identitat catalana i del projecte polític catalanista.

Sóc conscient que l’administració pública no fa la cultura, sinó que la fan els creadors del nostre país, homes i dones amb talent i ganes de construir vincles entre la seva creativitat i la societat, creadors que ens ajuden a construir un projecte compartit. Però també sé, en sóc molt conscient, que des del Govern disposem d’eines i recursos per fer que la tasca dels creadors sigui una mica més fàcil. I, precisament, orientaré els meus esforços i intensificaré la feina del Departament de Cultura en aquesta direcció. Treballaré per potenciar una cultura oberta al món, com sempre ha estat al nostre país, i per acompanyar els agents culturals des de baix, tot fomentant el diàleg i promovent la participació de tot el sector cultural, al qual necessitem més que mai per fer créixer i avançar la nostra terra en un futur que somiem lliure.

Només em queda demanar-vos tota la vostra col·laboració com a ciutadans de Catalunya. Volem sentir les vostres opinions, volem que, entre tots, seguim construint un país culte, obert i lliure. Perquè, com va dir Jules Romain l’any 1920 després de visitar Barcelona: “Moltes nacions han estat fundades per l'espasa. La nova Catalunya ha estat fundada per llibres”.

Us dono la benvinguda al web del Departament de Cultura, tot desitjant que la informació que trobareu en aquestes pàgines us resulti d’utilitat.

Lluís Puig i Gordi, conseller de Cultura

Informació relacionada