Consellera Laura Borràs

Consellera Laura Borràs

Presentació de la Consellera

 

Perfil professional

Laura Borràs i Castanyer

Nascuda a Barcelona l’any 1970.

És llicenciada en Filologia Catalana (1993) i doctora cum laude en Filologia Romànica (1997) per la Universitat de Barcelona (UB) per la tesi Formes de la follia a l’Edat Mitjana. Estudi comparat de textos literaris i representacions iconogràfiques, amb títol de Doctorat Europeu (1997) i Premi Extraordinari (1998) de la Divisió de Ciències Humanes i Socials de la Universitat de Barcelona.

Actualment és diputada al Parlament de Catalunya. Ha dirigit la Institució de les Lletres Catalanes entre 2013 i 2018.

Des de fa 19 anys és professora a la UB, on imparteix Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. També és professora del Màster de Formació del Professorat del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura. Els darrers 15 anys ha combinat la docència amb l’e-learning i el blended learning de literatura desenvolupant el terreny de l’Open and Distance Learning (ODL).

Des de l’any 2000 dirigeix Hermeneia, Grup de Recerca Consolidat de la Generalitat, que integren professors d’universitats europees i americanes i que estudia les connexions entre els estudis literaris i les tecnologies digitals. Ha estat guardonada per la seva trajectòria amb la Distinció de Jove Investigador de la Generalitat de Catalunya (2001-2005).

Des de 2007 és la directora acadèmica del Màster en Literatura en l’era digital, de la UB i el Grup 62. També és la directora acadèmica de l’Organització Filològica d’Estudis Literaris i Artístics (OFELIA). Des de 2008 és ponent a les Doctorials, les jornades de formació per a futurs doctors. Els cursos 2010-2011 i 2011-2012 ha estat Visiting Professor de la Kingston University de Londres.

El 2012 va ser nomenada comissària del Centenari Sales, Calders, Tísner. Forma part del jurat del Premi Sant Jordi de novel·la, del Premi Ramon Llull i del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Ha pronunciat conferències en diferents universitats del món i ha publicat nombrosos llibres, articles i treballs sobre literatura contemporània, teatre, cinema i literatura.

Consellera Laura Borràs

S'han trobat 14 resultats.

Autor:  Data de publicació:  Mida:  Utilització de les imatges i vídeos Avís: Es poden utilitzar les imatges i vídeos que estiguin subjectes a una llicència que així ho permeti (per exemple llicències Creative Commons). En cas de dubte, cal consultar l'organisme que apareix com a autor. Comparteix a: /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_twitter.png /web/resources/fwkResponsives/common/img/playIcon.png /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_facebook.png
Laura Borràs
Laura Borràs
Laura Borràs
Laura Borràs
Acte Laura Borràs
Laura Borràs
Consellera Laura Borràs
Consellera Laura Borràs
Consellera Laura Borràs
Consellera Laura Borràs
Laura Borràs
Palau de la Generalitat
Consellera Laura Borràs
Reunió de Govern